ja tam się cieszę, że chcesz się ganiać.... może sobie przypomnisz jak normalne zawieszenie wygląda

Czarny ciągnik by Immo - A8 4.2 TDI
Napisany 25 lutego 2016 - 19:33
Napisany 02 marca 2016 - 20:20
Nie no. Nie widze tego.
Immo w traktorze
Fura zacna panie milordzie. Po modach zaskoczy nie jednego pseudo sportowego cwaniaczka na mieście.
Napisany 03 marca 2016 - 11:56

Traktor po prostu okazał się lepszy, oprócz dźwięku wygrywa w każdej kategorii z benzynowym 4.2

Napisany 03 marca 2016 - 20:04
Ale wziąłeś także pod uwagę jakie na codzień będziesz dystanse robił? Bo ponoć nawet najlepszy diesel na krótkie dystanse dostaje bardziej w tyłek niż najbiedniejszy benzynowy - tak słyszałem.
Napisany 03 marca 2016 - 21:31
Mi to nie przeszkadza, bo zrobiłem wcześniej rozeznanie i wiedziałem na co się decyduję

Dwumasu w tym aucie nie ma, nie daję mu w palnik dopóki się nie rozgrzeje, a olej zmieniam w swoich autach średnio co 10-12 tys km.
Mam nadzieję że nie zaskoczy mnie nagłą usterką, zwłaszcza że ten silnik ma opinię pancernego wśród użytkowników.
Napisany 17 marca 2016 - 14:37
ekhm ekhm....
coś tam Milord działał przy Audi, a aktualizacji w temacie nie widzę
Napisany 18 marca 2016 - 16:43
To to to to o czym myślę? kreski i inne krzaczki?
- korekta lakieru (polerowanie mechaniczne, usuwanie rys)
- woskowanie
- czyszczenie wnętrza
- polerowanie lamp
- przygotowanie auta na specjalną okazję (sprzedaż, wesele)
Zapraszam! Info na PW
Odpicuj swoją omegę xd
Napisany 18 marca 2016 - 18:20
Na razie tylko pomału odszczurzam auto

Edytowany przez Immo, 18 marca 2016 - 18:21.
Napisany 18 marca 2016 - 19:09
Łooo to bardziej jestem ciekawy xd
- korekta lakieru (polerowanie mechaniczne, usuwanie rys)
- woskowanie
- czyszczenie wnętrza
- polerowanie lamp
- przygotowanie auta na specjalną okazję (sprzedaż, wesele)
Zapraszam! Info na PW
Odpicuj swoją omegę xd
Napisany 10 kwietnia 2016 - 06:22
Heh
Ja nie wiem co ludzie tak te diesle kupują...
A tak poza tym bardzo fajne, miejskie autko xd
Gratulacje
P.S. Fotelik Twój?
Napisany 11 kwietnia 2016 - 10:07
P.S. Fotelik Twój?dokupił sobie, bo seryjny słabo trzymał w zakrętach![]()

Napisany 14 maja 2016 - 21:23
w ogóle do tylu jest z aktualizacjami, bo trochę się tam pozmieniało
Napisany 05 czerwca 2016 - 21:01

Tylne lampy w klapie były spękane. Parowały i czasem świrowały ledy.

Ceny używek były podobne jak nowych, więc wybór był oczywisty

Zmieniłem również kratki wlotów na pasujące do zderzaka z S8 (sytuacja z używkami podobna jak wyżej)

Przyszedł czas również zmienić obuwie na letnie, więc z tej okazji wpadły ori kute felgi z A8 D4 w rozmiarze 9Jx20, gruntownie odnowione w stanie jak nowe

Co do opon, to za namową Adama10 wybór padł na Yokohamy V105 w rozmiarze 275/35/20.
Dobrze zrobiłem, bo opony są rewelacyjne

Auto już na letnich kołach

Konieczna była również wymiana hamulców, co prawda klocki były prawie nowe, ale poprzednik pożałował na tarcze, które nadawały się tylko na śmietnik

Mam plany na większe hamulce, ale to dopiero za jakiś czas. Teraz tylko wymiana tarcz i klocków, serwis zacisków i nowy płyn.
Jak zwykle kupiłem sprawdzony zestaw Zimmermann + Ferodo.

Przód 360x34

Tył 310x22

W międzyczasie auto przeszło gruntowny serwis u zaprzyjaźnionego mechanika, czyli wymianę wszystkich płynów i filtrów w silniku, skrzyni, ukł. wspomagania i hamulcowym itp., zużytych elementów zawieszenia (tuleje, drążki, łączniki itd.), wymianę zdechłego łożyska koła z tyłu.
Do idealnego stanu technicznego brakuje tylko wymiany odzywającego się łożyska w skrzyni przy wyjściu wału, ale w ciągu tygodnia ten temat też będzie ogarnięty.
Potem zostanie tylko dopieszczenie szczegółów, wymianę niektórych plastików i chromów, detailing budy i wnętrza, a na koniec dokoksowanie traktora

Przy okazji chciałem bardzo mocno podziękować Adamowi10 za zakończoną sukcesem wielogodzinną walkę z zapieczoną śrubą zwrotnicy

Nie mam pojęcia jak ją wyciągnąłeś, ale jestem Ci za to dozgonnie wdzięczny

Edytowany przez Immo, 05 czerwca 2016 - 21:07.
Napisany 05 czerwca 2016 - 21:07
Znaczy już nie buczy? To dobrze. Można teraz jeździć komfortowo.
Napisany 05 czerwca 2016 - 21:14
Co do opon, to za namową Adama10 wybór padł na Yokohamy V105 w rozmiarze 275/35/20
cieszę, że Milord jest zadowolony
Oponki są mega Drogie, ale warto
Przód 360x34 6fm7t5.jpg
Znajoma tarcza Milordzie
Do idealnego stanu technicznego brakuje tylko wymiany odzywającego się łożyska w skrzyni przy wyjściu wału, ale w ciągu tygodnia ten temat też będzie ogarnięty.
Każde auto u Ciebie jest mega zadbane. Wszystko w tym aucie fajnie pracuje Dziękuję za możliwość poprowadzenia tego ósmego cudu świata na zlocie w Skwierzynie :pad:
Przy okazji chciałem bardzo mocno podziękować Adamowi10 za zakończoną sukcesem wielogodzinną walkę z zapieczoną śrubą zwrotnicyNie mam pojęcia jak ją wyciągnąłeś, ale jestem Ci za to dozgonnie wdzięczny
![]()
oj przestań Trochę na własne życzenie się w tą misję wpieprzyłem to trzeba było ją dociągnąć do końca
Było ciężko, ale wszystko zakończone pomyślnie
Polecam się na drugą stronę w razie czego hahahahahahha Teraz już mam patent jak to zrobić szybciej
Napisany 05 czerwca 2016 - 23:12
Good job
Przy okazji chciałem bardzo mocno podziękować Adamowi10 za zakończoną sukcesem wielogodzinną walkę z zapieczoną śrubą zwrotnicy
Standard w Audi czasami lepiej ją urwać i wybić w drugą stronę..
Mam nadzieję że daliście nową i została zabezpieczona smaruchem
Edytowany przez Beny, 05 czerwca 2016 - 23:13.

ZWYKŁY KLUBOWICZ
Napisany 06 czerwca 2016 - 11:20

A zaczęło się od niewinnego:oj przestań
Trochę na własne życzenie się w tą misję wpieprzyłem to trzeba było ją dociągnąć do końca
Było ciężko, ale wszystko zakończone pomyślnie
- zapsikajmy tylko tę śrubę penetratorem, żeby potem można było ją łatwiej wykręcić
- a może spróbować ją ruszyć? to tylko kilka minut, co nam szkodzi
- no dobra...
5 min później
- chyba idzie, bo się delikatnie ruszyła

*brzdęk*
- o k#$%a...
I tym sposobem 8h później Adam wyjął śrubę

W rzeczy samej, jeździ się rewelacyjnie, szczególnie w deszczu robią robotęcieszę, że Milord jest zadowolony
Oponki są megaDrogie, ale warto

A dziękuję, staram się dbać jak najlepiej, choć do Ciebie jeszcze mi daleko. A za kółkiem pontonu zawsze jest dla Ciebie miejsceKażde auto u Ciebie jest mega zadbane. Wszystko w tym aucie fajnie pracuje
Dziękuję za możliwość poprowadzenia tego ósmego cudu świata na zlocie w Skwierzynie :pad: