Cześć. Od dawna nie działa mi podświetlenie tablicy rejestracyjnej. Zacząłem od bezpieczników. Trochę się zdziwiłem. Niektórych w ogóle nie ma (nie wiem dlaczego). Pod numerem 18 powinien być 10A bezpiecnik od podświetlenia, ale go nie ma. Najgorsze jest to, że nie mogę tam w ogólę włożyc bezpiecznika. Już wyjaśniam. Zobaczcie na zdjęciu puste miejsce na bezpiecznik nr. 25. Ma on tam takie srebrne blaszki, które trzymają bezpiecznik by nie wypadł. W miejscu nr. 18 tego nie ma i nie można zamontować tam bezpiecznika. Gdy go przytrzymałem, to i tak żarówki się nie zaświeciły. Nie wiem jak to ogarnąć.

Nie działa podświetlenie tablicy
Napisany 02 grudnia 2015 - 13:40
to sa miejsca na opcje .
Nie masz climatronika i nie potrzeba tego bezpiecznika -tak dla przykładu .
nie masz Tc ,tak samo nie będzie gniazda na bezpiecznik w konsoli bezpiecznikow
chyba rozumiesz myśl producenta ??
a sprawa braku podświetlenia to musisz sprawdzić zgodnie z pictogramem ,który to jest i który ew.wymienic.
jeśli to nie pomoze ,sprawdz napiecie woltomierzem nawet z Lidla ,czy jest napiecie po włączeniu swiateł na pozycji oraz na na mijania ,bo czasami na postojowych jest napiecie a na mijania brak,wowczas do wymiany ten cały zespolony włącznik po lewej stronie kierownicy .
ufffffffffff.........
amen
Edytowany przez digi, 02 grudnia 2015 - 13:43.
Napisany 02 grudnia 2015 - 17:29
a ktory bezpiecznik jest odpowiedzialny za swiatlo w kabinie omega bfl.bo mi sie dwa dni temu ciemno zrobilo
Napisany 02 grudnia 2015 - 17:55
a ktory bezpiecznik jest odpowiedzialny za swiatlo w kabinie omega bfl
Namber 20
Obecność korozji w Omedze, zadaje kłam powszechnej opinii, iż Opel robi gówniane samochody. A one z żelaza są zrobione, to rdzewieją
Napisany 03 grudnia 2015 - 12:19
Napisany 03 grudnia 2015 - 20:26
Włożyłem bezpiecznik i zadziałało. Lewa lampka działa jak narazie okey, a prawa nie zadziałała. Postukałem z góry pare razy i teraz się świeci, ale słabiej niż ta druga.
wyciagnij lampke to zobaczysz jak ziolono masz w srodku, tzn zasniedziale jest wszystko
Ma on tam takie srebrne blaszki, które trzymają bezpiecznik by nie wypadł.
te blaszki to sa styki elektryczne a nie zabezpieczenie przed wypadaniem bezpiecznika
Napisany 03 grudnia 2015 - 21:35
Właśnie, że nie są zaśniedziałe.
te blaszki to sa styki elektryczne a nie zabezpieczenie przed wypadaniem bezpiecznika
może i zwykłe styki, ale bezpiecznik trzymają.
Napisany 04 grudnia 2015 - 15:47
Sprawdź czy nie masz gdzieś słabej masy. Ewentualnie spróbuj "na krótko" podać mase z budy do lampki i zobacz czy świeci jaśniej.