Krzyzak nie wyje

To skrzynia wyje czy coś innego ?
Napisany 24 listopada 2015 - 14:51
Trochę poczytałem na innych forach o tym moście i szczerze mówiąc jestem zdziwiony bo moja stara omega b miała 300tysięcy i żaden most nie wył a ta obecna ma 225 tyś i prawdopodobnie ten most wyje.Może że to automat ma jakiś wpływ ?
Napisany 24 listopada 2015 - 16:24
Nie będę tu rozkminiał tamatu przebiegu ale gdy mała 215tyś padł alternator ,mechanik powiedział mi że że on był oryginalny nie sądzę żeby oryginalny alternator wytrzymał 525tys
Napisany 24 listopada 2015 - 19:07
pisałem już wcześniej że do wymiany podpora wału.Jest to najtańsze i najprostrze rozwiązanie.Dyfer zostaw na koniec.
Krzyżak uszkodzony skutkuje tylko wibracjami.
Napisany 24 listopada 2015 - 20:11
no i co z tego,ze powiedzial,to jest czesc wymienna i mozna kupic uzywke do zloomegi
mechanik powiedział mi że że on był oryginalny
Napisany 24 listopada 2015 - 20:20
moja "oma"miała 344 tys jak do żyda poszła i mostu nikt nie ruszał a przy wale też nic nie było grzebane i aftomata miałem ale wiem ,że oryginalny przebieg.A gość co moją kupił sie podnieca ,że ma za***iste auto.Prawda jest ,że nie liczy się przebieg tylko to co w aucie jest zrobione ale my Polaczki lubimy mieć auto do 200tyś ...dobra to chyba nie ten temat...bez odbioru ALLEY bracie pozdrowionka
Napisany 24 listopada 2015 - 20:50
Dobra chłopaki dzięki za cenne wskazówki wymienię podporę.Pewnie rok temu mechanior dał mi jakąś podróbę podpory bo np.Febiego by nie wyła po roku
Napisany 24 listopada 2015 - 21:34
firma nie istotna jeśli nabił źle lub krzywo łożyslo.
Napisany 24 listopada 2015 - 22:50
Febiego będzię ok? bo to najlepsza firma z pośród dostępnych w ntercarsie
Napisany 30 listopada 2015 - 20:26
No to sprawa wygląda następująco ,pojechałem do dwóch mechaników i wszyscy wykluczyli podporę wału .Podnieśliśmy samochód i na kobyłkach ustawiliśmy wsiadłem i rozpędziłem do 80km/h mechanior wziął słychawki i słuchał powiedział że na 100% podpora nie .I teraz albo most i raczej on albo skrzynia ale tak jak pisaliście że to most po drugie najbardziej wyję zwalniając ze 100 aż dojdzie do 80 i przypominam na odpuszczonym gazie jak tytlko łusnę pedał gazu od razu przestałe wystarczy delikatnie dotknąć .Jakieś podpowiedzi?
Napisany 01 grudnia 2015 - 17:04
Poczytałem co nieco o wyjących mostach i prawdopodobnie rozwaliło się łożysko wałka atakującego .Naprawa się nie opłaca więc moje pytanie .Czy mosty są takie same i można montować do wszystkich silników omegi ,słyszałem o jakiś przełożeniach 3.7 4,2 co one oznaczają ?
Napisany 02 grudnia 2015 - 00:15
Czy mosty są takie same
Do Twojego "wozidła" most z przełożeniem 3.27 w standardzie.
Edytowany przez czeladnik, 02 grudnia 2015 - 00:17.
Obecność korozji w Omedze, zadaje kłam powszechnej opinii, iż Opel robi gówniane samochody. A one z żelaza są zrobione, to rdzewieją
Napisany 04 grudnia 2015 - 15:25
ok dzięki taka mała i śmieszna ciekawostka byłem u mechanika gdzieś misiąc temu i mówię mu niech sprawdzi stan oleju w moście powiedział że jest dobry ale tak z ciekawości wszedłem u siebie na kanał i sam sprawdziłem ,gdy to ujrzałem to się nie dziwię że most się rozleciał było naprawdę mało oleju i dolełem około 800ml
Napisany 23 grudnia 2015 - 19:38
Koledzy, boje sie pytac ale lepiej to zrobie. Czy moja skrzynia automat w omedze 3.0 ma akceptowalne ślady pracowania sadzac po zdjeciach?
Wymienilem w niej uszczelniacze tulejke olej i z powrotem załozylem. Działa dobrze odkad mam auto czyli 4 lata a oma ma 265000 przebiegu autentycznego
Koledzy, boje sie pytac ale lepiej to zrobie. Czy moja skrzynia automat w omedze 3.0 ma akceptowalne ślady pracowania sadzac po zdjeciach?
Wymienilem w niej uszczelniacze tulejke olej i z powrotem załozylem. Działa dobrze odkad mam auto czyli 4 lata a oma ma 265000 przebiegu autentycznego
Załączone pliki
Napisany 28 lutego 2016 - 20:05
No to sprawa z mostem wyjaśniła się połowicznie
Tak jak wielu z was pisało że to most wyje mieliście racje.Na początku myślałem że to któreś łożysko wyje potem co innego aż w końcu szukałem nowego mostu ale ci konkretnego nie znalazłem więc pojechałem do mechanika i on wyeliminował ten cały dźwięk ale co zrobił? Otóż zdjął wał ,odkręcił krzyżak i pewne nakrętki i uszczelniacz .Ukazała się jakaś śruba którą dokręcił i jak ręką odjął .Wiecie może co zrobił /ponieważ on mi powiedział że skasował luzy.
Napisany 14 marca 2016 - 18:50
Mam dokładnie ten sam problem ,mówisz o tym krzyżaku co jest na wale i jego rozebrać ?