Witam Wszystkich bardzo serdecznie. W związku z tym że jestem tu nowy z góry przepraszam jeśli podobny temat lub taki sam już był poruszany.
Zakupiłem auto, w którym okazało się że jest zbyt niskie ciśnienie oleju(mierzone manometrem pokazało 0,5 na rozgrzanym silniku). Po zwiększeniu obrotów do około 2000obr/min pokazuje około 3-3,5. Diagnoza padła na panewki, po czym zostały wymienione(główne i korbowodowe). Podczas wymiany okazało się że po obu stronach na czopach zewnętrznych wału są nierówności ale mimo tego wszystko zostało złożone ponieważ z tego co już czytałem to wałów się nie szlifuje w tych silnikach. Po wymianie okazało się że robota na darmo. ciśnienie według tego samego manometru wyszło o 0,1 większe niż przed wymianą. Dodam jeszcze że jak auto się rozgrzeje to w momencie włączenia się wentylatora zaczyna delikatnie mrugać kontrolka oleju co też działo się przed wymianą panewek. W związku z tym bardzo proszę o pomoc tych co już ten temat przerabiali i wskazówki co z tym dalej robić ponieważ oprócz tego nic z autem się nie dzieje(nic w silniku nie stuka ani nie rzęzi) . Z góry bardzo dziękuję za pomoc