Witam szukalem na forum lecz nie znalazlem nic konkretnego, mianowicie szukam dokladnego opisu jak wycagnąć szyby w drzwiach tylnych w sedanie w ob fl poniewaz przymierzam sie do przyciemniania szyb.

Demontaż szyb
Rozpoczęte przez
kardi16
, 06 paź 2015, 17:21
7 odpowiedzi na ten temat
Napisany 06 październik 2015 - 19:27
Coś szukajka chyba padła....
Wyciągasz normalnie... "odkręcając" wszystko co ją trzyma a wyjmujesz trochę po skosie. Niby żadna odpowiedź a jednak wiele podpowiada
Wyciągasz normalnie... "odkręcając" wszystko co ją trzyma a wyjmujesz trochę po skosie. Niby żadna odpowiedź a jednak wiele podpowiada

Napisany 06 październik 2015 - 20:47
Ale jak widze to sa jakies po bokach do szyby przykrecone jakies szyny metalowe czy cos. A nie chce czegos popsuc

Napisany 06 październik 2015 - 20:59
Ściągniesz uszczelkę zewnętrzną z drzwi... i te przy szybach.. a zobaczysz śrubki do odkręcenia... wyjdzie ramka i szyba uwolniona 
Nie pamiętam co po kolei dokładnie bo dawno temu przekładałem ale nie jest trudno..

Nie pamiętam co po kolei dokładnie bo dawno temu przekładałem ale nie jest trudno..

ZWYKŁY KLUBOWICZ
Napisany 07 październik 2015 - 06:26
A po co wyciągać szyby do przyciemnienia? W Omedze dobrze idzie bez wyciągania. A jak już to małej z drzwi nawet jak wyjmiesz to nie rozbierzesz tego trójkąta do gołego szkła. Ramka i tak zostanie więc po co się męczyć z wyciąganiem?
Napisany 07 październik 2015 - 20:30
A mozesz mi jakos kolego opisac jak przyciemnic ta szybe bez wyciagania tej duzej ?
bo ta mala to przyciemnie sie bez wyciagania

Napisany 12 czerwiec 2023 - 14:03
A mozesz mi jakos kolego opisac jak przyciemnic ta szybe bez wyciagania tej duzej ?
bo ta mala to przyciemnie sie bez wyciagania
Witam mozesz mi opisac przyciemnienie szyby bez wciagania,dzieki