Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

[Omega B FL] Problem z licznikami, CIDem i Radiem

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
2 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   MichalKrzyk

MichalKrzyk
  • 2 postów
  • Województwo: śląskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.5 DTI 24V Y25DT

Napisany 23 września 2015 - 11:13

Witam, mam problem z radiem - Omega BFL/C 2001, silnik 2.5 DTI, CID : OPEL 24459629 Siemens 5WK70130 Radio NCDC2013.

Post edytowany - problemu z licznikiem już nie ma, okazał się nie związany z radiem i cidem i jest już ok.

Kupiłem samochód z uszkodzonym CIDem (prawdopodobnie tasma, wyświetlał obraz ale krzaczyło, zakłócenia itd, po stukaniu w deske było czasami lepiej). Cida wyjąłem po wcześniejszym rozpięciu aku, taśmę zaekranowałem, wzmocniłem i zamontowałem jeszcze raz (mam wersję CIDa gdzie taśma nie jest lutowana a zarówno na płytce wyświetlacza jak i płytce głównej CIDa są gniazda z których można wypiąć taśmę).

Po podłączeniu akumulatora z ekranem było lepiej i gorzej ale działał natomiast co dziwne radio przestało prawidłowo reagować - można je włączyć, gra jedną stację, nie da się jej zmienić, można regulować głośność i to tyle co do funkcji, można też radio wyłączyć, sterowanie głośnością z kierownicy działa. Na CIDzie nie mam możliwości zobaczyć co jest wyświetlane bo znowu zaczął fiksować. Czemu radio się tak zachowuje ?

Z góry dziękuje za pomoc :)

Edytowany przez MichalKrzyk, 23 września 2015 - 16:09.

#2 OFFLINE   Marcin1989sc

Marcin1989sc
  • 1 240 postów
  • Silnik: 2.2 16v Z22XE

Napisany 23 września 2015 - 16:25

co do radia mozliwe ze wysypala sie pamiec, jest na allegro gosciu z czestochowy co to naprawia(wgrywa pamiec)

#3 OFFLINE   MichalKrzyk

MichalKrzyk
  • 2 postów
  • Silnik: 2.5 DTI 24V Y25DT

Napisany 23 września 2015 - 20:08

Koledzy z forów na FB napisali, że to typowy objaw braku komunikacji z wyświetlaczem - jak przypuszczałem, padł już na amen.
Dziękuje i pozdrawiam, temat do zamknięcia.