Szarpnięcie przy ruszaniu VW passat b5
Rozpoczęte przez
ludi
, 15 wrz 2015, 17:43
4 odpowiedzi na ten temat
Napisany 15 września 2015 - 17:43
Witam trochę z innej beczki niż omesie posiadam też vw passata b5 1.8 benzyna i problem jest z automatyczną skrzynią biegów niedawno kupiłem auto jakieś 2 tyg temu i nie zuważyłem tego szarpania przy ruszaniu nie zawsze lecz darzy się szarpnięcie przy ruszaniu z D lecz następuję to tylko wtedy gdy przełączam biegi np z P na D i czasami przy R. Proszę poradzić co może być nie tak nie wiem kiedy olej był wymieniany auto z niemiec 0 informacji o wcześniejszej eksplatacji. Proszę o radę czy coś nie tak ze skrzynią czy to normalne. Bo chcę założyć gaz i boję się ze skrzynia się posypie i trochę kasy pojdzie

Napisany 15 września 2015 - 20:54
Ludi,
Niechce być nie uprzejmy,ale nawet masz ''gdzieś'' uzupełnić swoj profil a pytasz wszystkich o poradę?
Trochec to nie fair,nie uważasz?
Chłopaki ci pomogą,ale nie okazujesz szacunku jak narazie.
Ja ci także nie odpowiem
Szukaj w necie,albo na passeratti.com
Niechce być nie uprzejmy,ale nawet masz ''gdzieś'' uzupełnić swoj profil a pytasz wszystkich o poradę?
Trochec to nie fair,nie uważasz?
Chłopaki ci pomogą,ale nie okazujesz szacunku jak narazie.
Ja ci także nie odpowiem
Szukaj w necie,albo na passeratti.com
Napisany 15 września 2015 - 22:06
Ilu biegowa skrzynia?
Z którego roku?
Z którego roku?

ZWYKŁY KLUBOWICZ
Napisany 15 września 2015 - 22:18
Miałem to samo Passerati B5 1.8 automat.
Winny był....
....wahacz.
A wszystko podejrzewałem tylko nie to hehe
Winny był....
....wahacz.
A wszystko podejrzewałem tylko nie to hehe
Napisany 16 września 2015 - 15:04
Dziś byłem sprawdzić poziom oleju w skrzyni jest okej + żadnych błedów komputer nie widzi. wiec może to wina czegoś z zawieszenia na początku myślałem że zaciski trzymają ale są okej. mechanik powiedział że jak dla niego wszystko w porządku trzeba pojeździć jeszcze i po patrzeć co się będzie działo.
4 biegowa skrzynia 98r.
4 biegowa skrzynia 98r.