A wiec sprawa wygląda następująco:
Jakiś czas temu kupiłem Omegę, i nie wiedziałem o tym ale w jednym z kluczyków nie było już pestki immo, a drugi, którego używałem był lekko połamany z boku na obudowie dlatego czasami jak wyciągałem kluczyk z drzwi to połowa nadal zostawała w drzwiach a druga w moich rękach:P dodam,że dopiero kupiłem ten samochód dlatego nie zdażyłem tego naprawić nawet a przydarzył mi się najgorszy z najgorszych scenariuszy, a mianowicie, ostatnia pestka wypadła mi w momencie kiedy "skręcałem" kluczyk, dodatkowo była to noc, no i nie wiem jak mogło sie to stać i co to za magia, ale pestki już nie znalałem i tu jest właśnie problem. Naczytałem sie już o tym naprawdę dużo. O wszystkich metodach obejścia immo, itd. Większość była o omegach z 94 i 96 roku, a ja mam 98r. Piszę to dlatego,że w tamtych przypadkach sterownik immo znajduje sie pod schowkiem i tam ludzie podawali ze mozna mostkować piny. Niestety nie wiedziałem ze w moim samochodzie wszystko się już pozmieniało i sterownika nie ma pod schowkiem a i mostkowania nie da rady wykonać (niestety bo rozebrałem pół auta żeby to znależć

po 1. Czy to jest w mojej sytuacji dobry pomysł, tzn. czy po prostu nie da sie tego jakoś łatwiej obejść, zamiast kombinować z wymianą wszystkiego?
po.2. czy zamiast wymiany sterownika, kluczyka i stacyjki, nie kupić stacyjki z kluczykiem i zaprogramować go przez komputer ze starym sterownikiem ( 1*oczywiście nie ja tylko jakiś szpec, 2* wolałbym ten sposób bo na allegro same stacyjki są z tymi nowszymi kluczykami grubszymi, a cały komplet ze starszymi i od rocznikow wlasnie 94-96)
po 3. Jeśli wybiorę ktorąkolwiek z tych opcji, to jak to wygląda z centralnym zamkiem, tzn. czy nawet jeśli wymienię cały komplet wraz ze sterownikiem immo to czy nie bede musiał dodatkowo i tak wezwać szpeca żeby zaprogramować centralny zamek do nowych kluczyków?
Narazie więcej pytań nie przychodzi mi do głowy. Proszę o pomoc bo naprawdę już zgłupiałem i nie wiem co robić.Co polecacie?
Dodam, że takiego przypadku jak mój to nie znalazłęm na żadnym forum