Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

2.5 DTI rozlana ropa przy wtryskach.

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
4 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   Trawal

Trawal
  • 39 postów
  • Województwo: śląskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.5 DTI 24V Y25DT

Napisany 22 sierpnia 2015 - 21:00

Panowie taki problem - ostatnio poczułem zapach ropy, rozebrałem obudowę silnika i widziałem trochę ropy przy dwóch lub trzech ostatnich wtryskach. Umyłem silnik, zmieniłem przewody od przelewów, i znów zaśmierdziało ropą, nawet nie ściągałem pokrywy bo wiem że jest tam ropa. Auto ma moc, trzyma obroty, pali normalnie (około 6,5 litra na 100km) - co może być przyczyną tego że leje się ropa? Jedynym takim objawem może być to że auto trochę więcej dymi przy mocnym przyśpieszaniu niż inne diesle. Pozdrawiam!

#2 OFFLINE   DamianSz

DamianSz

Bleblablo wyszło to #373

• 4 324 postów
  • Województwo: opolskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 23 sierpnia 2015 - 08:40

oring na trójnikach przelewowych lub poprostu niedociśniety trójnik, albo nieszczely wtrysk, ściągnąć obudowę i popatrzeć skąd leci

#3 OFFLINE   Trawal

Trawal
  • 39 postów

Napisany 23 sierpnia 2015 - 19:41

Przelewy ostatnio wymieniałem i trójniki raczej dobrze wsadziłem, ale jutro sprawdzę. A to na tych trójnikach jakies oringi gumowe są? Bo jak je wyciągałem to wydawało mi się że nie ma żadnych tam oringów. Wyciągałeś może wtryski ze swojej omegi? Bo na fejsbukowym forum straszą że bardzo ciężko jest je wyjąć..

Edytowany przez Trawal, 23 sierpnia 2015 - 19:47.

#4 OFFLINE   DamianSz

DamianSz

Bleblablo wyszło to #373

• 4 324 postów
  • Województwo: opolskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 23 sierpnia 2015 - 21:51

tak wyjmowałem nawet wyciągacz udarowy sobie zrobiłem, wszystko zalezy od tego czy podkładka miedziana nie puszczała

#5 OFFLINE   Trawal

Trawal
  • 39 postów

Napisany 25 sierpnia 2015 - 14:15

No chyba fałszywy alarm, musiało się lać z przelewów zanim je wymieniłem, bo jak zdjąłem teraz pokrywę i patrzałem to nigdzie się nie leje, a zaśmierdziało mi raz bo chyba jeszcze pozostałości ropy zostały koło wtrysków i niedokładnie wcześniej wymyłem! Dzięki za pomoc!