Witam od jakiegoś czasu mam drgania lewarka na luzie i jak się wrzuci jedynkę,drgania tylko na postoju i nie ma różnicy czy sprzęgło wciśnięte czy nie.Co to może być? Poduszki skrzyni? z góry dzięki za odp.

drgania lewarka skrzyni
Rozpoczęte przez
krzychuulec
, 16 lip 2015, 08:38
4 odpowiedzi na ten temat
Napisany 16 lipca 2015 - 10:44
Ja zmieniałem poduchy silnika, skrzyni i bez różnicy. Najwięcej dała wymiana oleju z GM;a na liqui molly
To chyba wina dwumasu albo skrzyni.

Napisany 16 lipca 2015 - 16:36
A są silnik chodź równo? U mnie drgania skrzyni były spowodowane właśnie nierówna praca jednostki napędowej.
Słyszysz taki stukot jak gasisz auto? Albo gdy odpalasz? Jezeli tak, to dwumas się odzywa, i powinno się tym zająć.
Słyszysz taki stukot jak gasisz auto? Albo gdy odpalasz? Jezeli tak, to dwumas się odzywa, i powinno się tym zająć.
Napisany 16 lipca 2015 - 19:31
sam silnik chodzi idealnie.Dwumas robiłem 2 lata temu więc raczej nie(np.dzisiaj przy jeździe drgań nie było więc nie wiem o co chodzi!)
Napisany 21 lipca 2015 - 10:44
sam silnik chodzi idealnie.Dwumas robiłem 2 lata temu więc raczej nie(np.dzisiaj przy jeździe drgań nie było więc nie wiem o co chodzi!)
To w takim razie sprawdź zawieszenie silnika i skrzyni. Zwłaszcza skrzyni. Chociaż znam przypadek, jak poduszka silnika od kierowcy była urwana i wtedy też telepało lewarkiem skrzyni biegów.