Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

drgania lewarka skrzyni

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
4 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   krzychuulec

krzychuulec
  • 49 postów
  • Województwo: śląskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.2 DTI 16v Y22DTH

Napisany 16 lipca 2015 - 08:38

Witam od jakiegoś czasu mam drgania lewarka na luzie i jak się wrzuci jedynkę,drgania tylko na postoju i nie ma różnicy czy sprzęgło wciśnięte czy nie.Co to może być? Poduszki skrzyni? z góry dzięki za odp.

#2 OFFLINE   Grzegonz

Grzegonz

2.5td

• 447 postów
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 16 lipca 2015 - 10:44

Ja zmieniałem poduchy silnika, skrzyni i bez różnicy. Najwięcej dała wymiana oleju z GM;a na liqui molly :) To chyba wina dwumasu albo skrzyni.

#3 OFFLINE   MateuszOmega

MateuszOmega
  • 136 postów
  • Województwo: małopolskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 2.5 TD X25DT

Napisany 16 lipca 2015 - 16:36

A są silnik chodź równo? U mnie drgania skrzyni były spowodowane właśnie nierówna praca jednostki napędowej.

Słyszysz taki stukot jak gasisz auto? Albo gdy odpalasz? Jezeli tak, to dwumas się odzywa, i powinno się tym zająć.

#4 OFFLINE   krzychuulec

krzychuulec
  • 49 postów
  • Województwo: śląskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.2 DTI 16v Y22DTH

Napisany 16 lipca 2015 - 19:31

sam silnik chodzi idealnie.Dwumas robiłem 2 lata temu więc raczej nie(np.dzisiaj przy jeździe drgań nie było więc nie wiem o co chodzi!)

#5 OFFLINE   MateuszOmega

MateuszOmega
  • 136 postów
  • Województwo: małopolskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 2.5 TD X25DT

Napisany 21 lipca 2015 - 10:44

sam silnik chodzi idealnie.Dwumas robiłem 2 lata temu więc raczej nie(np.dzisiaj przy jeździe drgań nie było więc nie wiem o co chodzi!)

To w takim razie sprawdź zawieszenie silnika i skrzyni. Zwłaszcza skrzyni. Chociaż znam przypadek, jak poduszka silnika od kierowcy była urwana i wtedy też telepało lewarkiem skrzyni biegów.