instalacja gazowa stara jakaś na śrube , na gazie auto chodzi idealnie ma dużego kopa bardzo fajnie jedzi , na benzynie jest tragedia niestety pali się kontrolka check tylko na benzynie wywala błedy
1690 Lampka kontrolna układu
0130 Regulacja poza zakresem / nieprawidłowy sygnał sondy ? l
0110 Czujnik temperatury powietrza zasysanego
0100 Nieprawidłowy sygnał z przepływomierza powietrza
0201 Uszkodzenie w obwodzie wtryskiwacza cylindra l 0202 Uszkodzenie w obwodzie wtryskiwacza cylindra 2 0203 Uszkodzenie w obwodzie wtryskiwacza cylindra 3 0204
Uszkodzenie w obwodzie wtryskiwacza cylindra 4
to pewnie od jazdy na gazie tylko
i w omedze 2.0 16 v mialem prawie ze ten sam problem i tam padła mi przepływka po wymianie chodziła już na benzynie fajnie i przypuszczałem ze tutaj to samo będzie , kupiłem orginalną przepływke siemensa ale niestety błedy nie znikneły auto nie jedzi wogole na benzynie , czy to z podpieta przepływką czy nie , dodam że jezeli auto chodzi na benzynie czuć intensywnie smórd benzyny moze to spaliny , a może to poprostu benzyna nie przepalona , auto nie reaguje na pedał gazu praktycznie wogole , czasami załapie tylko i wkreci sie na chwile by potem znów nie reagować wogole , błedów nie mam jak skasowac bo odczytywałem na spinacz, bardzo prosze o jakieś wskazówki
Edytowany przez kukiz87, 12 lipca 2015 - 21:37.