Witam, przeglądałem forum natknąlem się na błędy które forumowicze mieli w swoich omegach. Wiem ze temat był wałkowany i jest na forum ale chciałbym odświeżyć temat check engine... przejdźmy do rzeczy...
Posiadam Omege b fl 2001 2.2 DTI 120 KM fajnie się jeździło do czasu aż przy 80-90 stopniach zapala mi się lampka check engine samochod przechodzi w tryb awaryjny i nie idzie jechac tym autem tylko sie wkur....m

bo brak mocy jest i jeździ się jak starym dieslem wywala mi ciągłe błędy: P0725 i P1335 bodajże jak dobrze pamietam... Teraz najlepsze w tym wszystkim jest to ze bylem u mechaniorów którzy wjeba** mi pompe i tego samego dnia odebrałem auto i bylo dobrze jakies 1,5 h jazdy po czym kmontrolka sie ponownie zaświeciła i znów wkurzenie bo brak mocy jest... niestety nie ufam juz tym mechaniorom... wyczytałem na forum różne problemy...teraz mam wymieniona pompe paliwowa przy silniku wyczyszczona komora ssąca z egr'em ale problem dalej jest i nie chce zniknąć... dodam jak się zapali check engine nie pokazuje mi obrotomierz obrotów i komputer spalania... oczywiscie za usługe zapłaciłem 1500zł ze wszystkim ale problem dalej jest i nie mam zielonego pojecia do kogo juz z tym iść... chciałbym sam coś się dowiedzieć bo mechanicy jak to magicy coś beda chcieli zrobić wymienić znów mnie ścisną za portfel i nie bede wiedział co jest dalej...
Magicy mechanicy wymienili mi: Pompe na używaną sprawną ( moją oddali mi) i wyczyścili egr oraz komore ssąca i dziś wymieniłem u nich czujnik położenia wału tak dla pewności z tego co wyczytałem na różnych forach...
ale już mam tego dość i chciałbym się poradzić was, czy spotkaliście się z tego typu problemami? czy macie jakieś wskazówki dla mnie ?
Przepraszam za zbyt chaotyczne pisanie ale juz nie wiem gdzie szukać pomocy... mechanik zapewnial mnie tez ze to nie jest wina czujnika położenia wału że znikają przy 80-90 stopniach obroty i spalanie i zapala się check engine... i d*pa... samochod ostygnie wszystko wraca do normy...
Proszę o pomoc, wskazówki,
Pozdrawiam forumowiczów.
Kamil
Edytowany przez kamil2001, 06 lipca 2015 - 22:58.