[OB & OBFL] Rear mount turbocharged - turbina montowana na końcu wydechu?
Napisany 15 kwietnia 2015 - 15:01
np tutaj filmik
Generalnie ciekawa sprawa, straty pewnie spore w porównaniu do turba pod maską, ale jednak, patrząc ze silniki ponad 3.0 chyba nie aż tak głupie.
http://ststurbo.com
literówka w tytule ;p mount ma być ;p
Napisany 15 kwietnia 2015 - 15:42
z chłodzeniem turbiny też hardcore.
jak dla mnie turbo powinno być w komorze zeby móc sie nim chwalić a nie schylac jak u tłumikarza iiii
żeby wirnik zabić po przejazdzce jesienią

Napisany 15 kwietnia 2015 - 18:41
turbo powinno być w komorze zeby móc sie nim chwalić
ja myslalem,ze turbo ma dac efekt,a nie wygladac :hmmm:
Napisany 15 kwietnia 2015 - 19:32
Montaż łatwiejszy bo nie trzeba wyciągać połowy silnika.
Teoretycznie nie potrzeba coolera bo rury tloczące powietrze są długie pod autem, z resztą turbina nie powinna aż tak grzać jak pod maską.
Jakby to czymś zabudowac pogoda nie byłaby problemem.
Turbodziura na pewno nie mala, jednak coś musi dawać skoro jest dość popularne w USA.
Napisany 15 kwietnia 2015 - 23:05
Jak samochód ma te trzysta paredziesiąt lub więcej koni, to efekt dziury jest na pewno mniejszy niż przy marnych dwustu.Turbodziura na pewno nie mala, jednak coś musi dawać skoro jest dość popularne w USA.
Napisany 16 kwietnia 2015 - 00:08
Napisany 16 kwietnia 2015 - 07:27
Nie montowalem suszarki ale patrząc na części:
Montaż łatwiejszy bo nie trzeba wyciągać połowy silnika.
Teoretycznie nie potrzeba coolera bo rury tloczące powietrze są długie pod autem, z resztą turbina nie powinna aż tak grzać jak pod maską.
Jakby to czymś zabudowac pogoda nie byłaby problemem.
Turbodziura na pewno nie mala, jednak coś musi dawać skoro jest dość popularne w USA.
Zwróc uwagę na temperaturę wydechu i okolic po kilku minutowej jeździe - z jakiegoś powodu montuje się osłony termiczne na spodzie auta
Napisany 16 kwietnia 2015 - 07:31
Napisany 16 kwietnia 2015 - 07:54

Napisany 16 kwietnia 2015 - 08:59
Ktoś miał do czynienia z takim turbo? Popularne w USA,
np tutaj filmik
Generalnie ciekawa sprawa, straty pewnie spore w porównaniu do turba pod maską, ale jednak, patrząc ze silniki ponad 3.0 chyba nie aż tak głupie.
http://ststurbo.com
literówka w tytule ;p mount ma być ;p
:hmmm:
fajna alternatywa

782-214-578
884-777-999

Napisany 16 kwietnia 2015 - 12:57
Zwróc uwagę na temperaturę wydechu i okolic po kilku minutowej jeździe - z jakiegoś powodu montuje się osłony termiczne na spodzie auta
powinno być trochę chłodniej niż pod maską, jeśli o to Ci chodzi
Napisany 16 kwietnia 2015 - 18:13
1500 to chyba za używaną, i to pod auto, które jest już dostosowane fabrycznie do turbiny. Montaż nowej do auta bez turbo, to koszt pewnie o 1 zero większy
Piszę o samej turbinie i w dodatku jakimś chinczyku. Za przerobienie swojej zapłaciłem 1600 zł

Napisany 16 kwietnia 2015 - 20:16
a co robiłeś i gdzie?Za przerobienie swojej zapłaciłem 1600 zł