[OB & OBFL] problem z antena
Rozpoczęte przez
BANDIT1299
, 29 mar 2015, 14:24
12 odpowiedzi na ten temat
Napisany 29 marca 2015 - 14:24
Witajcie wystąpił u mnie problem z antena cienko mi ściąga raz łapie ładnie ale zaraz jak przyjadę parę metrów sygnał ucieka zaczyna mi sumie poradcie
Napisany 29 marca 2015 - 18:35
U mnie przy takich objawach okazało się że urwał/ułamał się środkowy kabel przy wtyczce do radia, dopiero po zdjęciu obudowy wtyczki i lekkim podgięciu kabla bylo widać że nie ma stałego połączenia.
Napisany 29 marca 2015 - 19:21
może puszcza delikatnie uszczelka antenty i przegnił przy antenie.
Napisany 29 marca 2015 - 22:44
Masz kombi, więc obstawiam ułamany przewód w przelotce m-dzy nadwoziem a tylną klapą.Zdejmij gumową osłonę obok lewego zawiasu i obadaj przewód. Sorry Twój rocznik ma już chyba na dachu.
Napisany 31 marca 2015 - 10:02
W główce anteny jest wzmacniacz sprawdź czy jest przejście czy nie upalony jak bedzie ok to gdzieś po drodze kabel złamany.
Napisany 01 kwietnia 2015 - 07:44
To musze cała odkręcić antenę podsufitka tak
Nie odkręcaj anteny z dachu. Uszczelki pod antenę są nieosiągalne, nie robią nowych, a używane niewiele lepsze od tej, którą masz. Tak jak koledzy radzą, sprawdź kabel w gumowej osłonie pomiędzy pokrywą bagażnika a nadwoziem. Najprawdopodobniej się tam ułamał. Wtedy zdejmij podsufitkę, rozbierz tapicerkę pokrywy bagażnika i dorób łącznik przewodu. W poprzedniej tak zrobiłem i problem zniknął.
Napisany 01 kwietnia 2015 - 08:43
Nie tylko końcowe ostatnie wykończenie i 2 sruby torx a anten jest dokładnie nad lampka bagaznikaTo musze cała odkręcić antenę podsufitka tak
Napisany 01 kwietnia 2015 - 19:20
Tylko ze ja juz niemal tej gumki między antena a karoseria a antenę mam w dachu nie w klapie
Napisany 06 kwietnia 2015 - 16:36
Tylko ze ja juz niemal tej gumki między antena a karoseria a antenę mam w dachu nie w klapie
Wiec jak chcesNowa i z guma to kup antenę an allegro i pociqgnij przez auto i dokup przedłużać kabla bo ten co jest w zestawu jest za krotki albo zakup nowy przewód w GM do radia ale sam przewód to przyjemność około 100zl a nie wiadomo co ze wzmacniaczem w główce anteny.