Litera F zamiast wskazań temperatury zewnętrznej
Napisany 11 grudnia 2007 - 22:45
Mam następujący problem z Omegą:
Na wyświetlaczu w miejscu gdzie powinna wyświetlać się temperatura zewnętrzna pokazała sie litera F (wygląda to tak: F*C). W instrukcji znalazłem ze oznacza to usterkę :evil: . Jeśli po uruchomieniu samochodu(czyli nie zawsze) na wyświetlaczu pokarze sie litera F to często po chwili znika a wskazania temperatury powoli rosną i dochodzą nawet do 60*C a wtedy klimatronik szaleje i zamiast grzać zaczyna chłodzić :sad: Co może to powodować? Gdzie szukać tego czujnika itd.? Jeśli jest już podobny temat to sorki ale nie znalazłem.
Pozdrawiam i z góry dziękuje za wszelką pomoc :piwo:
Napisany 11 grudnia 2007 - 22:48
Witam
Mam następujący problem z Omegą:
Na wyświetlaczu w miejscu gdzie powinna wyświetlać się temperatura zewnętrzna pokazała sie litera F (wygląda to tak: F*C). W instrukcji znalazłem ze oznacza to usterkę :evil: . Jeśli po uruchomieniu samochodu(czyli nie zawsze) na wyświetlaczu pokarze sie litera F to często po chwili znika a wskazania temperatury powoli rosną i dochodzą nawet do 60*C a wtedy klimatronik szaleje i zamiast grzać zaczyna chłodzić :sad: Co może to powodować? Gdzie szukać tego czujnika itd.? Jeśli jest już podobny temat to sorki ale nie znalazłem.
Pozdrawiam i z góry dziękuje za wszelką pomoc :piwo:
padl ci czujnik temp zewnetrznej (albo jego obwod) . jest w zderzaku jak staniesz przed samochodem po prawej stronie na dole.
Napisany 11 grudnia 2007 - 22:52
Jutro go poszukam. Może sie orientujecie ile kosztuje nowy czujnik?
Napisany 11 grudnia 2007 - 22:58
Dzięki beast
Jutro go poszukam. Może sie orientujecie ile kosztuje nowy czujnik?
http://allegro.pl/it...znej_opel_.html
Napisany 11 grudnia 2007 - 23:03
Właśnie miałem pisać że już znalazłem na Allegro :razz:
Pozdrawiam
Napisany 11 grudnia 2007 - 23:13

Napisany 12 grudnia 2007 - 13:37
U mnie jest taka sytuacja że tempertaura jest zaniżona, jak jest ciepło pokazuje max. 10 C i wyżej nie idzie (grzałem suszarką i nic). A spada max do - 4,5 C.
Wymieniłem juz 3 czujniki i na każdym to samo

Proszę o pomoc
Napisany 12 grudnia 2007 - 14:57
podłączę się pod temat, ponieważ pytałem już parę razy ale nikt mi nie odpowiedział.
U mnie jest taka sytuacja że tempertaura jest zaniżona, jak jest ciepło pokazuje max. 10 C i wyżej nie idzie (grzałem suszarką i nic). A spada max do - 4,5 C.
Wymieniłem juz 3 czujniki i na każdym to samo
Proszę o pomoc
hmmm... moze cos nie tak z okablowaniem ? zasniedziale styki , uszkodzona izolacja ?
Napisany 12 grudnia 2007 - 21:42
A kabla do końca nie można sprawdzić gdyż jak tylko wchodzi do komory silnikowej tam ginie w plątaninie kabli
Napisany 19 grudnia 2007 - 14:21