radio cdr 500 i GPS
Napisany 11 grudnia 2007 - 22:31
i tutaj mam właśnie kłopot: bowiem moje radio nie wiedzieć czemu, wyszukuje tylko fale UKF z dziesietnymi po nieparzystej czyli np 88,3...88,5....88,7 ....itd. ponieważ tutaj w hiszpanii jest bardzo dużo stacji radiowych i do tego mam góry, więc niE potrafię ustawić częstotliwości na której nic nie bedzie zakłócało.
DLACZEGO NIE MOGĘ USTAWIĆ RĘCZNIE CZĘSTOTLIWOŚCI Z PARZYSTYMI może ktoś wie???
ale po dokładnym przestudiowaniu instrukcji radia wyczytałem,na stronie 22, że jest możliwość podłączenia dodatkowego źródła, ale jak piszą, musi być to wykonane w SERWISIE OPLA!! :bad:
WIE KTOŚ DLACZEGO??
A może już ktoś sie bawił i wie jak to podłączyć??
z góry dziekuję za rady.
Napisany 12 grudnia 2007 - 18:42
przy wyłączonym radiu wcisnąć jednocześnie klawisze "2" i "4", następnie włączyć radio trzymając cały czas przyciśnięte klawisze "2" i "4" i trzymać je tak długo, aż na wyświetlaczu pojawi się napis "step 9".
Powinno pomóc... Daj znać jaki efekt...
[center:fc409538f4]WORLDWIDE on board Leopold Staff...[/center:fc409538f4]
Napisany 12 grudnia 2007 - 20:17
dzieki seaman zadziałało. mam już te brakujące parzyste. pierwsza część rozwiązana poszukam i dam znać jak się sprawuje TT jako nadajnik FM. czekam na pomysły do podłączenia TT do radia po kablu, zgodnie z instrukcją.Żeby były wszystkie częstotliwości należy:
przy wyłączonym radiu wcisnąć jednocześnie klawisze "2" i "4", następnie włączyć radio trzymając cały czas przyciśnięte klawisze "2" i "4" i trzymać je tak długo, aż na wyświetlaczu pojawi się napis "step 9".
Powinno pomóc... Daj znać jaki efekt...
jeszcze raz THX seaman. :piwo:
Napisany 15 grudnia 2007 - 20:09
DLACZEGO WSZĘDZIE piszą że sie nie da, jak w instrukcji wyraźnie jest podane o możliwości podłączenia telefonu i nawigacji??
ma ktoś jakiś pomysł?
Napisany 02 stycznia 2008 - 02:07
Napisany 03 stycznia 2008 - 19:30
jeżeli jest tak jak piszesz, że wyciszenie TEL.MUTE powoduje przełączenie jednoczesne na odbiór sygnału to jest to czego oczekiwałem.
TOMTOM ma wyjście audio stereo I chciałbym go podłączyć po kablu AUDIO. sygnał rozmowy TELEFONICZNEJ nie jest transmitowany do radia po UKF. zobaczymy czy po kablu.
dzieki za podpowiedz
Napisany 03 stycznia 2008 - 22:36
Napisany 19 stycznia 2008 - 18:46
powiedzcie mi tylko zanim rozbiorę całą tapicerke, dokąd idą kable z kostki w naszych autkach,
mam je szukac za MIDem czy gdzieś indziej??
nie chciałbym sie wpinac do kostki i naruszać instalacji.
Napisany 21 lutego 2008 - 21:47
GreGoriO pyta jak włączyć funkcje Message.
Ja mam pytanie w drugą strone jak tą opcje wyłączyć , odrazu informuję że przejżałem już wszystkie fora związane z Vectrą i trafiłem tu.
Problem polega na tym że po założeniuu panela od razu pojawia się MESSAGE i nie moę włączyć radia ani CD a żeby całkowicie wyłączyć radio muszę zdjąć panel bo inaczej świeci non stop. Z kostki wypiełem kabelek TEL który to ponoć uruchamia tą opcje , w samochodzie nie miałem zestawu głośnomówiącego.
Pomóżcie

Napisany 21 lutego 2008 - 21:49