Czyszcenie plastikow wnetrza-co polecacie?
Napisany 27 lutego 2015 - 20:02
Napisany 27 lutego 2015 - 21:33
Napisany 27 lutego 2015 - 21:43
Tak jak w temacie pytanie dotyczy czyszczenia wnetrza, a mianowicie jako, ze wiosna tuz tuz trzeba zadbac o wnetrze po zimie. U mnie juz czesc roboty poszla, natomiast mam problem czym wyczyscic plastikowe elementy slupkow i daszkow przeciwslonecznych?? Mycie i szorowanie troche pomoglo, ale to jeszcze nie to czego bym oczekiwal. Boje sie uzyc jakiejs mocnej chemii zeby nie narobic wiecej szkod niz pozytku. Moze ktos ma jakies sprawdzone sposoby, lub preparaty??
Plastiki (szorstkie) czyściłem Vanishem do prania dywanów. Trzeba jednak dobrze wytrzeć i wypolerować, żeby nie pozostawić zacieków. wybielacz ten nie może zbyt długo być na powierzchni, bo pozostawi mocne odbarwienia.
Napisany 27 lutego 2015 - 21:43
Napisany 28 lutego 2015 - 05:49
Napisany 28 lutego 2015 - 20:40
Ja używam sprayu do czyszczenia drukarek i komputerów - pianka - ładnie siada dobrze czyści i nie nabłyszcza
Albo czyści albo nabłyszcza.
Napisał ze chce wyczyscic nie nabłyszczyc.
Ja używam jak napisano vanisza i cała tapicerka materiałowa swieci sie jak słońce

A dooo plastikow mr.muscle i tetra po Madziulki pieluchcach a potem ewentualnie popsikam jakims cytrynowym silikonem zwanym, no

Nawet material na słupkach wyczysciłem na nufke takim sposobem!!znaczy mr.muscle psikałem spienionym na tkanine
* super laptop lezy w szafie od 10 dni
Czytał Lucjan Szołański