Witam, Szukałem i nie znalazłem, jeśli było proszę o wrzucenie mojego posta do tematu.
Mój problem polega na tym, że wczoraj zaczeły mi dziwnie cykać wtryskiwacze od sekwencji, Cykają dosyc głośno (słychać je nawet wewnątrz samochodu)
Kiedy dodam gazu cykanie przyśpiesza, ogólnie pracuje w rytm obrotów silnika (jeden obrót- jedno cyknięcie)
Dodam jszcze że silnik nie równo pracuje, obroty falują i silnik trzęsie się dosyć znacznie,
Na benzynie problem znika.
Z góry dzięki za odp

[OB & OBFL] Cykające wtryskiwacze
Rozpoczęte przez
bialyx94
, 05 lut 2015, 13:13
7 odpowiedzi na ten temat
Napisany 05 lutego 2015 - 13:13
Napisany 05 lutego 2015 - 14:16
Jakie i ile przejechane mają wtryski?? Cykanie to raczej norma ale, że aż w środku słychać... to już nie. Pewnie do wymiany wtryski lub do przeczyszczenia.
Napisany 05 lutego 2015 - 15:03
Witam, u mnie był podobny problem z cykającymi wtryskiwaczami gazu. Pojechałem do kolegi na komputer i po kolei wyłączał wtryski i okazało się że trzeci do wymiany. Została zamówiona nowa listwa i wymieniona, wyregulowany komp i po problemie

Napisany 05 lutego 2015 - 21:52
Nie powinno być jeszcze takich objawów :nie: można spróbować gdzieś na forum czytałem , że położenie listwy ma też znaczenie... Ja słyszę cykanie wtrysków lpg tylko po otwarciu maski.Listwa jest Valtec i ma 40tys przebiegu
Napisany 06 lutego 2015 - 10:38
Na waldemarach to norma, trzeba przeczyścić i ustawić gaz od nowa. I zaczął bym już na Twoim miejscu odkładać na nowe wtryski

Napisany 06 lutego 2015 - 22:33
Nie mam zamiaru
Prędzej rozważam wywalenie instalacji
Wymienili mi dzisiaj filtry, zabrali 90zł i powiedzieli, że tak ma cykać
No ale przyznam, że cyka ciszej

Wymienili mi dzisiaj filtry, zabrali 90zł i powiedzieli, że tak ma cykać

No ale przyznam, że cyka ciszej