[OB & OBFL] Radio 1 din a komputer pokładowy
Napisany 29 stycznia 2015 - 20:08
Więc chciałbym się upewnić mając
MID można bez problemu podłączyć radio 1? aby było sterowanie z kierownicy oraz działał komputer podładowy?
A jak to wygląda teraz z CID i GID?
W GID to słyszałem ze nie będzie działać nawigacja a komputer pokładowy?
I jak to jest z CID?
Przepraszam ze pisze o tym jeżeli już jest tego pełno ale pogubiłem się już w tym.
Napisany 29 stycznia 2015 - 21:00
wyjmiesz radio i niema nic :nie:A jak to wygląda teraz z CID i GID?
Do MID można nawet 2din, z tym że to podłączenia starowania potrzebny jest adapter który kosztuje ok 150zł BC znajduje się w wyświetlaczu.MID można bez problemu podłączyć radio 1? aby było sterowanie z kierownicy oraz działał komputer podładowy?
Napisany 29 stycznia 2015 - 21:33
Napisany 29 stycznia 2015 - 22:05
Tak, ale to wymaga rozdzielenia panelu radia od reszty, bo do sterowania BC jest potrzebna gałka i przycisk wywołania menu, które są umiejscowione w panelu radia.Coś czytałem że można by było obejść zostawiając stare radio i zamontować je gdzieś indziej i dać nowe.
Napisany 03 kwietnia 2015 - 16:28
wyjmiesz radio i niema nic :nie:
To dziwne co piszesz. Od wczoraj mam wyjęte radio i mam wszystkie wskazania komputera:pokoj:
Napisany 03 kwietnia 2015 - 17:10
A Ty kolego masz kolor wyświetlacz? Sterujesz kompem z kiery?To dziwne co piszesz. Od wczoraj mam wyjęte radio i mam wszystkie wskazania komputera:pokoj:
Napisany 04 kwietnia 2015 - 09:39
Ty masz radio CCR2006 i MID, a w temacie rozchodziło się o Radio NCDC i CID, gdzie komputer pokładowy jest w budowany w radio NCDC i sparowany z wyświetlaczem CID.To dziwne co piszesz. Od wczoraj mam wyjęte radio i mam wszystkie wskazania komputera
Napisany 05 stycznia 2016 - 17:36
Przeczytałem kilka tematów o niefabrycznym radiu w Bfl ale nigdzie nie znalazłem takiego, który mówiłby o midzie wyświetlającym dane z panelu radia. Temat jest szeroko opisany na forum vectry. Rozchodzi mi się konretnie o radio Kenwood + interfejs do Mida i kierownicy. Moje wątpliwości dotyczyczą zostawienia oryginalnego radia(cdr 2005) po to żeby w dalszym ciągu działał komputer pokładowy. Czy CDR 2005 jest połączone przez standardową kostkę ISO? Jeśli tak, to plan jest następujący: Pod istniejącą kostkę iso podpiąc radio Kenwood i schować je w schowku, natomiast do oryginalnego radia pozostawić samo zasilanie tak żeby działał komputer pokładowy. Dobrze kombinuję? Będzie to chodzić?
Napisany 05 stycznia 2016 - 17:43
Napisany 05 stycznia 2016 - 17:56
Czyli po odłączeniu fabrycznego radia od zasilania w dalszym ciągu będzie wyświetlane na komputerze spalanie, zasięg, temperatura itp.?