[OB & OBFL] Po wymianie sondy dalej p0141 p0136 b+g, gdzie szukać problemu? 2.2 16v
Rozpoczęte przez
Knal
, 19 gru 2014, 15:36
4 odpowiedzi na ten temat
Napisany 19 grudnia 2014 - 15:36
Witam, kupilem sondę za katem. Wymieniłem i niestety dalej nawiedza mnie błąd p0141 (4) p0136 (1). Myslałem, że po wymianie zniknie lecz dalej to samo. Jakieś pomysły co dalej robić skoro wymieniona została a dalej błędy są? Gdzieś coś z kablami? Bo raczej niemożliwe ze sonda nie działa

Napisany 19 grudnia 2014 - 16:01
Witam, kupilem sondę za katem. Wymieniłem i niestety dalej nawiedza mnie błąd p0141 (4) p0136 (1). Myslałem, że po wymianie zniknie lecz dalej to samo. Jakieś pomysły co dalej robić skoro wymieniona została a dalej błędy są? Gdzieś coś z kablami? Bo raczej niemożliwe ze sonda nie działa
jak sonda sprawna to masz zły skład mieszanki i jest poza zakresem regulacji ECU stąd błąd, podpiąć pod kompa i popatrzeć na parametry pracy, szukać lewego powietrza, sprawdzić podciśnienia etc
Napisany 19 grudnia 2014 - 19:45
Eureka, śledziłem kable i trach jeden sie rozleciał.. zrobiłem, p0141 i p0136 mam za sobą. Teraz wali mi tylko błąd p0170 chyba. Co z tym robić?
Jest to zly sklad mieszanki? Dodam ze mam w LPG i ostatnio byłem u majstra zeby kuchenkę ustawił i chyba od tej pory to mam.. Czyzby zle ustawienie? bo tez na 3tys ma zmulenie a potem ciągnie na lpg.. wiec musze chyba go odiwedzic..
Jest to zly sklad mieszanki? Dodam ze mam w LPG i ostatnio byłem u majstra zeby kuchenkę ustawił i chyba od tej pory to mam.. Czyzby zle ustawienie? bo tez na 3tys ma zmulenie a potem ciągnie na lpg.. wiec musze chyba go odiwedzic..