Jaka pasta/wosk do lakieru?
Napisany 16 grudzień 2014 - 19:30

Napisany 17 grudzień 2014 - 19:23
koszta papier 2500 matadora np 4-5 akr 14zł
krążek 3M 35zł
pasta 3G 200g około 20zł
gąbka farecla czarna jakies 15zł

to jest napisane oczywiscie po taniosci z dobrym efektem nie pisze tu o jakiejs konkretnej korekcie lakieru z róznymi pastami

Napisany 18 grudzień 2014 - 10:59
krążek 3M 35zł
pasta 3G 200g około 20zł
Wujka TomkaWRO aż skręca pewnie jak to czyta

Napisany 18 grudzień 2014 - 15:11
You know meWujka TomkaWRO aż skręca pewnie jak to czyta

- korekta lakieru (polerowanie mechaniczne, usuwanie rys)
- woskowanie
- czyszczenie wnętrza
- polerowanie lamp
- przygotowanie auta na specjalną okazję (sprzedaż, wesele)
Zapraszam! Info na PW
Odpicuj swoją omegę xd
Napisany 18 grudzień 2014 - 19:24
Wujka TomkaWRO aż skręca pewnie jak to czyta
A czemu?
Napisany 18 grudzień 2014 - 19:49
mozesz sobie kupic papier scierny wodny 2500 i przeleciec cała bude z duzą iloscia wody tak gdzie sa głebsze bardziej sie przyłozyc ale z wyczucie, pozniej kupujesz sobie taki krazek trizact z 3M 4000 to jest krążek na piance, proponuje załozyc na dystans na maszynke i lecisz całe auto na mokro... pozniej zakładasz czarna miekka gabke do tego pasta 3G i polerujesz, ale z wyczuciem zeby nie przegrzac.. całosc myjesz zeby nie dopuscic do zaschniecia pasty bo pozniej ciezko zmyc
krążek 3M 35zł
pasta 3G 200g około 20zł
to jest napisane oczywiscie po taniosci z dobrym efektem nie pisze tu o jakiejs konkretnej korekcie lakieru z róznymi pastami
Tylko pytanie czy ten kto to będzie robił ma jakiekolwiek o tym pojecie bo można zrobić gorzej niż jest. :pokoj:
Napisany 28 grudzień 2014 - 14:05
Polerka lakieru to nie lada sztuka, trzeba miec troszke pojecia o tej sztuce....
http://forum.omegakl...
Tu masz kupe zdjec z mojej pracy nad z-549. Profesjonalne pasty i wiele zapalu. Kiedys Umiescielem to w odpowiednim dziale i mase zdjec, ale jakis "madry moderator", ktorego do dzis nie trawie przeniosl to z DOOPy do działu "co zrobilem dzisiaj przy moim aucie" . A teraz badz madry i to znajdz.....(szkoda slow). Sprobuj w linku ktory podeslalem znalezc post z dnia 24.06.2012r.
Napisany 28 grudzień 2014 - 14:34
Bez problemu,ale jak te fotki mają się do tematu : "Jaka pasta/wosk do srebrny metalic? " Także dopisek moderatora jest jak najbardziej na miejscu

Napisany 28 grudzień 2014 - 15:21
A może ktoś nie chce się bawić w taką sztukę i chce se zrobić lajtowo przy użyciu wosku koloryzującego za 9 zl i pasty tempo...Polerka lakieru to nie lada sztuka, trzeba miec troszke pojecia o tej sztuce....
... nie każdy traktuje samochód jak członka rodziny :nie:
Napisany 28 grudzień 2014 - 20:54
a lenistwo autora widzę dopadło
w internecie jest mnóstwo porad jak dbać o lakier
Napisany 29 grudzień 2014 - 17:20
Oczywiscie kazdy ma prawo dbac o lakier i swoje auto tylko tak, jak chce. Ale (PODKRESLAM ZE TO TYLKO MOJE ZDANIE) na swoje auto nie chcialbym klaść czegos za 9 zl...bo kazda chemia tej klasy (KLASY "D" albo"Z") odbije sie na blasku Twojego auta w przyszlosci...pozdrawiam
mozesz sobie kupic papier scierny wodny 2500 i przeleciec cała bude z duzą iloscia wody tak gdzie sa głebsze bardziej sie przyłozyc ale z wyczucie, pozniej kupujesz sobie taki krazek trizact z 3M 4000 to jest krążek na piance, proponuje załozyc na dystans na maszynke i lecisz całe auto na mokro... pozniej zakładasz czarna miekka gabke do tego pasta 3G i polerujesz, ale z wyczuciem zeby nie przegrzac.. całosc myjesz zeby nie dopuscic do zaschniecia pasty bo pozniej ciezko zmyc
krążek 3M 35zł
pasta 3G 200g około 20zł
To powiedz mi jak to sie ma do tematu ?
Tomek WRO, wspomóż bo nie wytrzymam

Napisany 07 czerwiec 2015 - 17:41
Napisany 08 czerwiec 2015 - 07:20
- jak przygotowałeś powierzchnię lakieru pod wosk
- dodać jakieś zdjęcia przed/po
- pokazać kropelkowanie i zrzucanie wody
- woskowanie
- czyszczenie wnętrza
- polerowanie lamp
Zapraszam! Info na PW
Odpicuj swoją omegę xd
Napisany 09 czerwiec 2015 - 19:42

Witam, chciałem trochę pobawić sie estetyką. Mam trochę grubszych rys, i czasem wytraty lakier. Dziś pobawiłem się polerką i woskiem z k2 koloryzującym ale jakoś mnie nie przekonał.. w sumei 9zł.. Czy przelecenie lakieru np, tempo lekko ścierną ma sens? a potem wosk koloryzujący? czy zwykly wosk? Czy nie oplaca sie na taki lakier tempo? Prosze o sugestie ew jaki wosk np w przyzwoitych cenach nie takie z calkiem gornej polki
Jak masz więcej grubszych rys to pastami typu tempo to raczej nie dasz rady. Tu jedynie polerka mechaniczna i dobry wosk. Jeśli jednak chcesz to zrobić po małych kosztach to możesz pobawić się ścierną pastą tempo tylko potem trzeba nałożyć dobrej jakości wosk najlepiej jeszcze przed ta całą operacją po umyciu użyć glinki i przelecieć całą budę.
Napisany 09 czerwiec 2015 - 20:33

- woskowanie
- czyszczenie wnętrza
- polerowanie lamp
Zapraszam! Info na PW
Odpicuj swoją omegę xd
Napisany 10 czerwiec 2015 - 19:29

TomEk WRO jak widzę jesteś ekspertem od kosmetyki samochodowej także korzystając z okazji szukam jakiegoś środka lub sposobu aby doczyścić jasną okleinę "carbon". Nie wiem dokładnie czym można porządnie ją wyczyścić a nie chcę zarazem jej uszkodzić aby nie wypłowiała. Czy można użyć do tego celu benzyny ekstakcyjnej w celu jej odtłuszczenia ?
Aha i czy taką okleinę można potraktować glinką ?
Napisany 10 czerwiec 2015 - 20:08
- woskowanie
- czyszczenie wnętrza
- polerowanie lamp
Zapraszam! Info na PW
Odpicuj swoją omegę xd
Napisany 11 czerwiec 2015 - 17:11
Napisany 11 czerwiec 2015 - 21:59
- woskowanie
- czyszczenie wnętrza
- polerowanie lamp
Zapraszam! Info na PW
Odpicuj swoją omegę xd
Napisany 12 czerwiec 2015 - 23:28