Sytuacja wyglądała następująca.
Samochód stał tydzień czasu bez podpiętego akumulatora, ponieważ był słaby a ja w ostatnim czasie bardzo rzadko korzystam z auta, dzisiaj podpiąłem go i chciałem odpalić ale okazało się że akumulator był słaby i od razu padł, tak więc wyjąłem kluczyki ze stacyjki żeby go nie mordować i ku mojemu ogromnemu zdziwieniu auto nadal próbowało się odpalić samo, zapłon ciągle działał mimo iż kluczyki trzymałem w rękach, powiem szczerze że nigdy o czymś takim nie słyszałem i wpadłem w lekką panikę, zaraz otworzyłem maskę i zdjąłem klemy bo zaczął iść dym z rozrusznika, klema okazała się gorąca, ale to pewnie przez ten nieustanny zapłon, pytanie brzmi co mi dalej robić, akumulator póki co wziąłem do domu żeby go podładować (miał 12,7V) ?

[OB & OBFL] Samochód sam się odpalał
Rozpoczęte przez
nemessis2
, 28 lis 2014, 20:49
5 odpowiedzi na ten temat
Napisany 28 listopada 2014 - 20:49
Napisany 28 listopada 2014 - 20:52
odłączyć kostkę stacyjki przypuszczalnie ona stwarza problemy
Napisany 28 listopada 2014 - 21:14
Miałem taki problem, ułamała się płetwa wkładki. Koszt dorobienia nowej, oczywiście pod ori kluczyk 150 zeta.
Napisany 01 grudnia 2014 - 16:00
Jutro będę coś próbował, mam tylko jeszcze jedno pytanie zanim zacznę, bo istnieje taka możliwość że po podłączeniu akumulatora i spróbowaniu go odpalić może się zawiesić i mimo odpalenia cały czas próbować odpalać i tu boje się tego, że się spali rozrusznik, bo odłączenie akumulatora może nie zgasić auta, jak go zmusić w razie czego?
Napisany 01 grudnia 2014 - 16:32
Wrzucić na bieg i zgasić hamulcem.jak go zmusić w razie czego?
Napisany 17 grudnia 2014 - 01:23
Ok sytuacja rozwiązana, ze stacyjką i kostką wszystko było ok, uszkodzony był rozrusznik, auto normalnie odpaliłem z linki i pojechałem do mechanika który dokonał regeneracji i auto teraz normalnie odpala za pierwszym razem i bez samoistnych dalszych odpaleń.
Dzięki za pomoc.
Dzięki za pomoc.