Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

[OB & OBFL] Problem z wtyczką <konektorem> prawej lampy przedniej

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
6 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   kenny90

kenny90
  • 27 postów
  • Województwo: opolskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 19 listopada 2014 - 21:17

Witam.

Problem nie jest skomplikowany, właściwie to polega na tym ze wtyczka, czy też konektor (nie wiem jak to się fachowo nazywa) się po prostu można powiedzieć wyrobił.

Wygląda to w ten sposób że zaczep który tam jest nie trzyma się wtyczki na reflektorze i co jakiś czas wypada, nie jest to raczej niebezpieczne a bardziej denerwujące jak co jakiś czas muszę wysiąść z samochodu podnieść maskę i docisnąć po prostu tą wtyczkę.

I tu rodzi się moja prośba.. czy ktoś wie gdzie dostanę taką wtyczkę? szukałem wszędzie gdzie tylko wydawało mi się że takowa będzie (allegro, motointergrator, sklepy motoryzacyjne, szroty [a btw. w waszej okolicy też na szrotach mówią że omega to zbyt młode auto żeby mieli do niej jakieś części?]

Już po prostu tracę pomysły... a to przecież wtyczka od przekazywania napięcia do reflektora.

Jakby ktoś miał namiar na takową część to prosiłbym o podanie linka, nr.telefonu, albo po prostu info gdzie mogę coś takiego dostać.

Z góry dzięki za pomoc ;)

#2 OFFLINE   Piotrek

Piotrek
  • 1 395 postów
  • Województwo: mazowieckie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 19 listopada 2014 - 23:06

Sorry ale jakoś tak dziwnie opisałeś problem. Chodzi Ci o wtyczkę na żarówkę H1 czy o ten element, który trzyma żarówkę w lampie ??

#3 OFFLINE   kenny90

kenny90
  • 27 postów

Napisany 19 listopada 2014 - 23:30

Chyba faktycznie... chodzi mi o tą wtyczkę:
http://uploaduj.net/...141119-001-jpg/

http://uploaduj.net/...141119-002-jpg/

jeśli się rozłączy to nie działają światła mijania i drogowe... no czasami zarówka postojowa pali się na tzw. pół gwizdka.

Mogłem od razu wpaść na to żeby wrzucić fotki... wybaczcie ;)

#4 OFFLINE   Piotrek

Piotrek
  • 1 395 postów

Napisany 20 listopada 2014 - 10:41

Coś takiego ??

#5 OFFLINE   kenny90

kenny90
  • 27 postów

Napisany 21 listopada 2014 - 10:27

a będzie pasować z Vectry? ;D

#6 OFFLINE   Piotrek

Piotrek
  • 1 395 postów

Napisany 21 listopada 2014 - 10:39

Nie wiem, nie wymieniałem ;) ale pewnie tak. Zastawnawiam się tylko dlaczego nie spróbujesz naprawić tej co masz. Przeca to tylko złączka, pewnie jakiś kabelek w niej nie łączy, może zlutować trzeba albo styki lekko przygiąć, pokombinuj troche. Czyściłeś styki, te okrągłe w środku tej wtyczki jakimś środkiem do połaczeń elektrycznych ?

#7 OFFLINE   kenny90

kenny90
  • 27 postów

Napisany 21 listopada 2014 - 11:21

Same styki są ok... bardziej chodzi mi o ten zaczep co tam jest. Nie wiem kto coś z tym wcześniej robił ale sama wtyczka spada z tego zaczepu i się najnormalniej w świecie rozłącza... A nie bardzo uśmiecha mi się to kleić taśma malarksa, biurową, izloacyjna bo to nie na tym na polegac ;D