a co z moja woda w kabinie? ja wola dziabnac gorzola
pewnie chlapie jak pobujasz autem
czyli masz już czym przyjechać ...to fajnie pooglądam sobie samochód
no możesz Ford Fiesta 2014 1.5 TDCI nic specjalnego
Napisany 09 marca 2017 - 07:22
a co z moja woda w kabinie? ja wola dziabnac gorzola
pewnie chlapie jak pobujasz autem
czyli masz już czym przyjechać ...to fajnie pooglądam sobie samochód
Byłem na:
III Zlot - Lidzbark Warmiński 2007, IV Zlot Kobyla-Góra 2007, V Zlot - Ślesin 2008, VII Zlot - Bocheniec 2009, VIII Zlot - Wawrzkowizna 2009, IX Zlot - Czaplinek 2010, X Zlot Ślesin 2010, XI Zlot - Żagań 2011, XII Zlot - Toruń 2011, XIII Zlot - Ślesin 2012, XIV Zlot Skwierzyna 2012, XV Zlot - Zakrzewo 2013, XVI Zlot - Częstochowa 2013
II Miejsce Car-Audio V Zlot Ślesin, I Miejsce Car-Audio VII Zlot Bocheniec, I Miejsce Car-Audio VIII Zlot Wawrzkowizna, II Miejsce Car-Audio X Zlot Ślesin, I Miejsce Car-Audio XI Zlot Żagań, II Miejsce Car-Audio XII Zlot Toruń, I Miejsce Car-Audio XIII Zlot Ślesin
Napisany 09 marca 2017 - 08:19
ten ford to takie malutkie autko?wygodnie ci?
tylko nie mysl ze sie smieje.ale z omegi na takie male to trzeb asie przyzwyczajic
kurcze deszcz pada
Napisany 09 marca 2017 - 08:33
znowu Ci zaleje??
a dlaczego nie jezdziłes cała zime??
masz letnie opony??
Napisany 09 marca 2017 - 09:58
ten ford to takie malutkie autko?wygodnie ci?
tylko nie mysl ze sie smieje.ale z omegi na takie male to trzeb asie przyzwyczajic
kurcze deszcz pada
daje radę, na szczęście to pożyczone więc za bardzo się nie przyzwyczajam
Byłem na:
III Zlot - Lidzbark Warmiński 2007, IV Zlot Kobyla-Góra 2007, V Zlot - Ślesin 2008, VII Zlot - Bocheniec 2009, VIII Zlot - Wawrzkowizna 2009, IX Zlot - Czaplinek 2010, X Zlot Ślesin 2010, XI Zlot - Żagań 2011, XII Zlot - Toruń 2011, XIII Zlot - Ślesin 2012, XIV Zlot Skwierzyna 2012, XV Zlot - Zakrzewo 2013, XVI Zlot - Częstochowa 2013
II Miejsce Car-Audio V Zlot Ślesin, I Miejsce Car-Audio VII Zlot Bocheniec, I Miejsce Car-Audio VIII Zlot Wawrzkowizna, II Miejsce Car-Audio X Zlot Ślesin, I Miejsce Car-Audio XI Zlot Żagań, II Miejsce Car-Audio XII Zlot Toruń, I Miejsce Car-Audio XIII Zlot Ślesin
Napisany 09 marca 2017 - 14:41
znowu Ci zaleje??
a dlaczego nie jezdziłes cała zime??
masz letnie opony??
![]()
mom takie i takie opony.nawet dwa komplety sa alusy :)a rzeczywiscie omega stola pod blokiem na letnich.na takich stola
daje radę, na szczęście to pożyczone więc za bardzo się nie przyzwyczajam
ee to spoko mozna brusic
[attachment=3375.JPG]
teraz byda musiol czyscic
cale sa w rdzy
Edytowany przez paszeko, 09 marca 2017 - 14:43.
Napisany 09 marca 2017 - 20:21
Soseq Ty mnie nie denerwuj ile jeszcze mamy czekać
Edytowany przez michal6/9, 09 marca 2017 - 20:21.
Napisany 09 marca 2017 - 22:28
Urbino 18
Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Nie pij za kierownicą, stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz.
Napisany 13 marca 2017 - 12:56
Chętnie się zjawię na jakimś spocie...
Soseq, pozdrowienia !
Dbałeś o Omcię i nic mi w niej nie wyszło więcej niż to o czym mówiłeś..
Napisany 13 marca 2017 - 19:27
Chętnie się zjawię na jakimś spocie...
Soseq, pozdrowienia !
no o kombi to na pewno jak dziś zamknąłem drzwi z jednej strony to z drugiej strony się otworzyły i spadła ruda
Napisany 13 marca 2017 - 19:58
Napisany 14 marca 2017 - 07:19
a kto Ci kazał trzaskać drzwiami??
ja tylko delikatnie je zamknąłem ale wiesz jaka frajda jak po zamknięciu drzwi coś odpada próbowałem tak kilka razy i w końcu Zbychu się zdenerwował i wygonił mnie od samochodu hehe
a tak na poważnie to samochód który stoi długi czas i nie jest użytkowany bardzo szybko gnije rdza jest po prostu wszędzie masakra ale najważniejsze już wyciągnięte i pomału się robi dziś rozrusznik i alternator do sprawdzenia a jutro ciąg dalszy prac
Napisany 14 marca 2017 - 09:42
i tak ma być
no o kombi to na pewno jak dziś zamknąłem drzwi z jednej strony to z drugiej strony się otworzyły i spadła ruda
bo Zbychu kupił silnik a nie Omegę
Omegę dostał w gratisie
Edytowany przez Soseq, 14 marca 2017 - 09:43.
Byłem na:
Napisany 14 marca 2017 - 10:10
wczoraj przewoziliśmy ją na lince do mnie z garażu i zapomniałem się że są kiepskie hamulce a my na dwu pasa i przez skrzyżowanie bez hamowania bo zielone było Zbychu jak wyszedł z samochodu to trochę się trząsł ale po pół godzinie się uspokoił tylko nie wiem czy z zimna czy ze strachu
Napisany 14 marca 2017 - 11:25
my na dwu pasa i przez skrzyżowanie bez hamowania bo zielone było Zbychu jak wyszedł z samochodu to trochę się trząsł ale po pół godzinie się uspokoił tylko nie wiem czy z zimna czy ze strachu
Napisany 14 marca 2017 - 21:11
co tam osiwieje ..... wyłysieje ze stresu . to będzie większy problem . Bo oprócz pasty do lakieru , będzie potrzeba wazeliny do łysiny
hehehehehe
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.Nie ponoszę winy za obrażenia psychiczne, jakie możesz odnieść w tym temacie.Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Napisany 21 marca 2017 - 16:12
Jedyna pierdoła to simmering wału korbowego od strony rozrządu - sączy się delikatnie oliwa.
Soseq - był wymieniany ten simmering ? Bo coś szybko się skończył..
Do końca miesiąca ogarnę przekładkę mostu na ten ze szperą (mam nadzieję, że działa ) no i wymiana łożysk tylnych kółek, bo jedno już wyje..
W kolejce do skrzyni już czeka 10L ATF Dexron III z filtrem i uszczelkami misek. Będę sam wymieniał dynamicznie
Miałeś niewystrojone LPG - model gazu na sterowniku był zupełnie prosty (liniowy) i momentami waliło błędy dot. składu mieszanki, ale już ogarnięte - wymagało to 40km zbierania map: benzynowej i gazowej, no i samego strojenia.
Valteki jeszcze są w formie, także na razie ich nie ruszam.
Generalnie jestem zadowolony
Na foto już założony letni set
Edytowany przez Samerglow, 21 marca 2017 - 16:31.
Napisany 23 marca 2017 - 16:52
Jedyna pierdoła to simmering wału korbowego od strony rozrządu - sączy się delikatnie oliwa. Soseq - był wymieniany ten simmering ? Bo coś szybko się skończył..
ręki nie dam sobie obciąć ale jeśli rozumieć remont kapitalny z wymianą wszystkich uszczelnień to chyba był wymieniany.....pytanie co tam przyszło że już zaczęło lekko ciec
Edytowany przez Soseq, 23 marca 2017 - 16:52.
Byłem na:
Napisany 18 października 2018 - 13:52
siedzę teraz na omega elite i widzę że tam też na Śląsku nie ma cwaniaków w Omegach kurna, zaraz omegi będą należały do ginącego gatunku
warto mieć taką w garażu
za 3lata będą pokazywane na zlotach klasyków.