sprowadzenie z HOLANDI
Napisany 21 sierpnia 2014 - 16:00
Napisany 21 sierpnia 2014 - 18:08
Napisany 21 sierpnia 2014 - 18:58
To jakieś pomówienie:opodobno sporo biegania w holandii
To prawda,dzięki temu wszystko przebiega szybko i sprawnie.w holandii auta jak ludzie mają swoją ewidencje i nie kupisz kradzionego.
Trzeba się udać do najbliższego oddziału "GWK" 7-10min i to wszystko.Możesz jechać do PL;)
Za ubezpieczenie za 2 tyg. za Jeep-a G-CH płaciłem 74 euro,za tablice nie pamiętam,ale jakoś podobnietablice coś koło 40 ojro dwu tygodniowe bodajze.
Napisany 21 sierpnia 2014 - 20:23
Omega B 2.5V6 kombi ASB - sprzedana
Omega BFL 3.2V6 sedan ASB
Chevrolet Suburban 2012 5.3V8 ASB
Mariusz Domżalski (trumna)
indiańskie imię: "błękitne plecy"
Napisany 22 sierpnia 2014 - 07:55
Napisany 14 września 2014 - 15:18
Od 1 stycznia 2014 roku w Holandii kręcenie licznika w używanym aucie to przestępstwo, więc tamtejsi oszuści muszą mieć się na baczności, a prywatnym sprzedawcom głupie pomysły na uatrakcyjnienie oferty nie przychodzą do głowy. Zresztą nawet wcześniej auta z tamtejszego rynku były stosunkowo bezpieczne dla zorientowanych nabywców. Holenderskie urzędy komunikacji (RDW) umożliwiają wgląd w historię auta za pośrednictwem ogólnodostępnych stron internetowych, a za niewielką opłatą można zweryfikować przebieg auta na stronie Nationale Auto Pas (www.autopas.nl). Do wielu aut sprzedawcy dołączają nawet wiarygodny certyfikat NAP.
Jeszcze do niedawna po zakupie auta wszystkie formalności związane z przerejestrowaniem można było załatwić na poczcie â od początku bieżącego roku taką możliwość mają już tylko osoby na stałe mieszkające w Holandii, wszyscy inni muszą odwiedzić najbliższą placówkę RDW. Auta są zwykle nieco droższe od tych z Niemiec, ale od wielu młodszych egzemplarzy można odciągnąć lokalny podatek od luksusu BPM. W Holandii, inaczej niż w Niemczech, popularne są pojazdy francuskie i japońskie.
Napisany 15 września 2014 - 13:41
Tylko nie dodałeś po co tam by jechał ?do wiadomości komus kto by jechał do Holandi:

Bo większość informacji w tym artykule tyczy się osób tam mieszkającym:) I nie ma za bardzo nic wspólnego z importem do PL
Napisany 15 września 2014 - 14:56
Tylko nie dodałeś po co tam by jechał ?
Bo większość informacji w tym artykule tyczy się osób tam mieszkającym:) I nie ma za bardzo nic wspólnego z importem do PL
po auto...
Napisany 02 października 2014 - 21:54
Właśnie zakupiłem Omege 2.2 ale zabieram ją do kraju dopiero w listopadzie więc resztę opiszę później
Napisany 03 października 2014 - 07:08
tablice zjazdowe do polski 140 euro z ubezpieczeniem na 2 tygodnie. Załatwiasz to wciągu godziny w placówce RDV
Właśnie zakupiłem Omege 2.2 ale zabieram ją do kraju dopiero w listopadzie więc resztę opiszę później
napisz, bo moja poszła pod nosem zanim sie zdecydowałem...moze jeszcze bedzie cos dobrego, to wiadomosci sie przydają.

Napisany 05 października 2014 - 19:24
Napisany 06 października 2014 - 18:37
ja trafiłem taką

http://www.fotosik.p...t/album/1681341
Napisany 08 października 2014 - 05:44
Można trafić tak jak ja za ok 1300 euro coś w dobrym stanie ale potrzeba czasu.. noi cierpliwości bo czasem ceny są kosmiczne
ja trafiłem taką![]()
http://www.fotosik.p...t/album/1681341
Nie no fajna ci się trafiła.

Napisany 11 listopada 2014 - 21:52

lista placówek wyrabiających dokumenty i tablice znajduje się tutaj :http://www.vwe.pl/Mi...ty-obslugi.aspx
z czasem dodam resztę kosztów

Czas trwania w moim przypadku 25 minut
Tłumaczenie dokumentów 135zł czas ok 3 dni