[inne auto] Co to jest gaz BRC?
Napisany 31 lipca 2014 - 10:12
oglądam sobie ogłoszenia i pojawia sie co jakiś czas coś z gazem BRC, patrzyłem w necie ale nie bardzo pisze co i jak, coś jak by to firma producent instalacji była ale jakoś tak nie do końca wiadomo, a przy innych nie pisze jakiej firmy instalacja więc to by było bez sensu.
Pozatym jakieś plotki wyskakiwały ze brc jest bee.
Czy mógł by mi ktoś wytłumaczyć o co biega?
Napisany 31 lipca 2014 - 10:20
BRC to producent. Tak samo jak Tomasetto, KME, STAG. Moim zdaniem przyzwoita firma.
Napisany 31 lipca 2014 - 11:01
Moim zdaniem przyzwoita firma.
Dobra, ale trudna w serwisowaniu i nie każdy gaziarz daje sobie z tym rade. Dlatego lepiej mieć popularniejszą instalację typu agis, stag, kme, lpgtech niż pokroju omvl dream, tartarini.
Napisany 31 lipca 2014 - 13:52
Napisany 31 lipca 2014 - 13:55

Napisany 31 lipca 2014 - 14:07
Bardzo dobra instalacja, osobiście korzystam od 5 lat z ich produktów i złego słowa powiedzieć nie mogę.
Nie jest tania w serwisowaniu w przypadku awarii, ale też awarie tutaj zdarzają się rzadko.
Oczywiście zawsze właściwy montaż to przynajmniej 50% sukcesu. I żeby była jasność , nie faworyzuje tutaj produktów BRC, jest na rynku bardzo dużo producentów robiących świetny sprzęt, ale niestety mało jest takich którzy produkują kompletne instalacje.
Napisany 31 lipca 2014 - 14:38
dlatego jest w miarę popularna
Napisany 31 lipca 2014 - 20:54
brc, czyli burcy jedzie czescy
Ale pleciesz, to tak z autopsji własnej czy gdzies przeczytałeś jakies bzdety. Przez 5 lat w Omedze nic nie robiłem przy BRC SQ24 MY07, prócz wymiany regularne filtrów, teraz mam BRC SQ24 MY11 w Citroenie C5 od pół roku i też jeździ bezawaryjnie. Pewnie następna też będzie BRC, jest niezniszczalna i bezawaryjna.
Napisany 31 lipca 2014 - 21:03
Bardzo dobra instalacja, osobiście korzystam od 5 lat z ich produktów i złego słowa powiedzieć nie mogę.
Nie jest tania w serwisowaniu w przypadku awarii, ale też awarie tutaj zdarzają się rzadko.
Oczywiście zawsze właściwy montaż to przynajmniej 50% sukcesu. I żeby była jasność , nie faworyzuje tutaj produktów BRC, jest na rynku bardzo dużo producentów robiących świetny sprzęt, ale niestety mało jest takich którzy produkują kompletne instalacje.
:tak:
zgadzam sie:) sam posiadam instalacje BRC i uzytkuje ja ok 3 lata
dla mnie jest :ok:
Historia mojej omegi o tu :
http://forum.omegakl...?t=95083&page=6
Napisany 31 lipca 2014 - 21:12
teraz kwestia na zimnym, na gwarancji nie chcieli obniżyć temperatury przełączania ale teraz już bez problemu. nie wiem w końcu ile mam dokładnie (albo 20 st. C albo 25) - na pewno szybciej się przełącza na gaz.
od jakiegoś czasu zauważyłem jednak problem (również poprzednio na wyższej temperaturze przełączania) otóż, zaraz po tym jak się przełączy na gaz i akurat muszę 'wymusić' pierwszeństwo i włączyć się szybko do ruchu to po gwałtownym naciśnięciu gazu obroty się zatną, zadławią... nie wejdą płynnie i gładko do góry ale się zatną i zamiast włączenia się do ruchu jest kaszel, szarpnięcie, wstyd i stoję dalej...
ci co zakładali, mówią że można by spróbować zrobić kompensację temperaturową na zimnym, że podobno za dużo gazu dostaje... będę musiał to zrobić na jesień bo teraz tragedii nie ma ale w zimne poranki kiepsko... myślicie, że mają rację i da się to tak wyregulować?
Napisany 31 lipca 2014 - 21:35
Napisany 31 lipca 2014 - 21:55
Wysłane z mojego GT-I9505
Napisany 01 sierpnia 2014 - 00:25
Ja ogólnie jestem zadowolony w astrze ma 50 tys nalatane i poza filtrami nic nie robiłem na razie.
Moje ople , byłe i obecny .
Napisany 02 sierpnia 2014 - 07:29
Dobra, ale trudna w serwisowaniu i nie każdy gaziarz daje sobie z tym rade. Dlatego lepiej mieć popularniejszą instalację typu agis, stag, kme, lpgtech niż pokroju omvl dream, tartarini.
nie zgadzam się żę jest ciężka z częściami i z serwisem ja mam tą instalacje BRC od 2009 i tylko pamiętać by na czas tylko wymieniać filtry i lać gaz i lata.
Napisany 03 sierpnia 2014 - 08:58
ok, czyli jak samochód to ma to nie jest żaden znaczący minus. Dzięki.
Moja Omega ma BRC i uważam, że jest to dobra instalacja - ma już prawie 10 lat i 170tys przebiegu, przez ten okres wymieniany był 2x czujnik ciśnienia gazu (ok 170zł) i to wszystko....
Napisany 07 sierpnia 2014 - 20:45
Zależy od gazownika. Musi wiedzieć co i jak, bo jak się nie zna to niestety żadna instalacja nie będzie dobrze działać