Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

" Uderzenie prawym kołem w krawężnik, uszkodzony układ kierowniczy"

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
5 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   jacu

jacu
  • 2 postów

Napisany 25 czerwca 2014 - 13:53

Witam. Dzisiejsza aura zbiera żniwo. Złapałem niestety prawym przodem krawężnik. Po wymianie drążkow. Auto samo skręca, w powrotnej drodze zlapal boka i nie dalo sie wyprowadzic nwet ;/ lewe kolo jak jest proste to prawe lekko w lewo skręcone. Co się mogło stać? Włączyla sie kontrolka ABS ale zgsla. Sprwdzac najpierw wahacze czy uklad kier ? ;(((( pomocy!!!!:dziura:

#2 OFFLINE   Piotrek

Piotrek
  • 1 395 postów
  • Województwo: mazowieckie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 25 czerwca 2014 - 14:01

Ciekawie temat nazwałeś. Jedź do najbliższego machanika i niech sprawdzi wszystko. Możesz też sam odkręcić koło i obejrzec dokładnie.

#3 OFFLINE   Matias

Matias
  • 871 postów
  • Województwo: łódzkie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 2.5 V6 X25XE

Napisany 25 czerwca 2014 - 17:53

wahacze coś czuje pokrzywione

#4 OFFLINE   Aros

Aros

3.7 + LSD :D

• 1 764 postów
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 3.6i 24v C36GET Lotus Omega

Napisany 25 czerwca 2014 - 18:01

Na tulejach mogło się zerwać... na razie to takie wróżenie z fusów....

Dodany obrazek

#5 OFFLINE   jacu

jacu
  • 2 postów

Napisany 01 lipca 2014 - 01:23

byłem pod autem, kumple ruszał kierownicą i nie widziałem luzów. na postoju przekładnia pracuje delikatnie i cicho nie ma trzasków z maglownicy. Sworznie, wahacze wydają się być ok drążki też. Ktoś rzucił pomysł, że coś się mogło uszkodzić w kolumnie mcPhersona. Miałem faktycznie tak kiedyś w ducacie, że auto rwało raz w lewo raz w prawo, zależnie w którą strone ostatnio skręciłem. czy mogły sie poprostu przestawić końcówki drążków? :D bo jedno koło jest lekko skręcone w lewo a drugie prosto?:confused::confused::confused:

#6 OFFLINE   Piotrek

Piotrek
  • 1 395 postów
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 01 lipca 2014 - 07:27

Przestawić to wątpię ale mogła sie skrzywić końcowka drążka :tak: jak nie przyłożysz drugiej dobrej to trudno poznać, że jest coś z nią nie tak.