opóźnienie spryskiwaczy lamp
Napisany 28 maja 2014 - 13:18
Wg. mnie najprostszym rozwiązaniem byłoby je wypiąć lub dodać do tego co mam przekaźnik opóźniający (np. trzymanie manetki przez 3 sek uwalnia spryski lamp).
Chciałbym jednak zrobić to tak jak fabryka przewidziała, stąd pytanie co potrzebuje?
Wiem, że mam mieć styki na drugim przekaźniku w skrzynce pod maską, bezpiecznik oraz potrzebuje wiązki (czy trzeba ją wlutować w instalację czy jest jakaś kostka? wypinam to co mam i montuję nową?).
czytałem, ze są dwa rodzaje przekaźników, zwykły i opóźniający, który zastosować, aby wszystko działało? Jeśli ma to działać że spryski lamp po właczeniu świateł bedą działać to już lepiej druciarstwo zrobić.
Napisany 28 maja 2014 - 13:31

Wysyłane z mojego GT-I9001 za pomocą Tapatalk 2
Napisany 28 maja 2014 - 15:19
taki przekaźnik występował oryginalnie w naturze?Potrzebujesz przekaznika ktory uruchamia pompke spryskow 3 sekundy po pompce szyb

Widziałem poradę, jak to przerobić, żeby było opóźnienie, ale przekaźnik bez rzeźby dawał ciśnienie od razu na szybę i lampy
Napisany 28 maja 2014 - 16:53
Napisany 28 maja 2014 - 17:04
Napisany 28 maja 2014 - 17:27
Napisany 28 maja 2014 - 18:23
Napisany 28 maja 2014 - 18:45
"stac cie na ksenony to stac cie na plyn"

Napisany 28 maja 2014 - 18:49

Inne auta mają taki fiuczer, to i ja chciałem poprawić inżynierów Opla
Napisany 28 maja 2014 - 19:16
A jak jest z wiązką? trzeba ciąć i lutować, czy wiązkę z ksenonu wciskamy w jakieś złacze?
Napisany 28 maja 2014 - 22:28
kolego , przede wszystkim odłącz pompkę spryskiwaczy lamp od pompki spryskiwaczy szybKoledzy, chce zrobić porządek z instalacją spryskiwaczy lamp. Poprzedni właściciel wymyślił ze dołoży ksenon i spryski, wszystko niby działa, ale nie tak jak powinno. Problemem są spryskiwacze, są podłączone na krótko, tzn. niezależnie od tego czy światła się palą czy nie, czy pryskam na szybę czołową czy tylną one działają i wpierdzielają płyn jak głupie.
Wg. mnie najprostszym rozwiązaniem byłoby je wypiąć lub dodać do tego co mam przekaźnik opóźniający (np. trzymanie manetki przez 3 sek uwalnia spryski lamp).
Chciałbym jednak zrobić to tak jak fabryka przewidziała, stąd pytanie co potrzebuje?
Wiem, że mam mieć styki na drugim przekaźniku w skrzynce pod maską, bezpiecznik oraz potrzebuje wiązki (czy trzeba ją wlutować w instalację czy jest jakaś kostka? wypinam to co mam i montuję nową?).
czytałem, ze są dwa rodzaje przekaźników, zwykły i opóźniający, który zastosować, aby wszystko działało? Jeśli ma to działać że spryski lamp po właczeniu świateł bedą działać to już lepiej druciarstwo zrobić.

Napisany 29 maja 2014 - 12:16
kolego , przede wszystkim odłącz pompkę spryskiwaczy lamp od pompki spryskiwaczy szyb
to już dawno wiem..., teraz pytanie co z wiązką, gdzie odpiąć czy ciąć i lutować?
Napisany 29 maja 2014 - 19:08
Jak nie masz to zobacz czy masz piny w podstawce przekaznika. Jak nie ma to ciagniesz kable od przekaznika.
Napisany 29 maja 2014 - 19:12
Przecież to 2.2 więc cudów się spodziewać nie można :nie:Nie masz wiazki pociagnietej?
Napisany 30 maja 2014 - 12:33
Przecież to 2.2 więc cudów się spodziewać nie można :nie:
to 2.2 nie takie straszne, a na pewno mniej problematyczne niż V-ka, a styki w gnieździe przekaźnika są, ogólnie elektryka jest całą pociągnięta w aucie, więc można dokładać co się chce.
teraz pojawia się pytanie jak podpiąć spryskiwacz lamp do instalacji aby był oto jak w oryginale? rozumiem że gdzieś pod przekaźnikiem, ale pytanie gdzie?
Napisany 01 czerwca 2014 - 17:20
Przecież to 2.2 więc cudów się spodziewać nie można :nie:
Cudów nie ma, ale wiązki owszem. Pryski do zenonów miały instalację, haki miały instalację, fotele też- nic, tylko dokładać.
Napisany 01 czerwca 2014 - 17:44
No właśnie o to chodzi, że to golasy w 99% som te 2.2 :tak: a po kiego dokładać, jak można mieć od razuCudów nie ma, ale wiązki owszem.

Napisany 08 czerwca 2014 - 22:06