Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

[OB & OBFL] Nawigacja w Siemens NCDC 2013

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
3 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   karolrybnik

karolrybnik
  • 4 postów

Napisany 11 maja 2014 - 09:57

Witam. Od kilku dni jestem posiadaczem Opla Omegi i mam pytanie odnoście nawigacji Siemens NCDC 2013. Otóż po włączeniu jej przyciskiem NAV na komputerze pojawia się napis "Please wait" i na tym koniec, jechałem kilka godzin z tym napisem i nic się nie zmieniło :/
Wiem, że nie ma map Polski do tej nawigacji, ale powinno się chyba wyświetlić jakieś menu.
Oprócz tego komputer pokazywał temperaturę na zewnątrz w okolicach 66 stopni C, a od wczoraj pokazuje F stopni C. Nie mam pojęcia dlaczego.
No i jeszcze jedno: po otwarciu magazynku na CD zobaczyłem pustą wnękę :( Nie wiecie może czy taki magazynek pierwszy lepszy z allegro będzie pasował? Wystarczy go tam wsadzić i będzie grało?

Pozdrawiam

#2 OFFLINE   MariuszD.

MariuszD.
  • 635 postów
  • Województwo: kujawsko-pomorskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.2 V6 Y32SE

Napisany 11 maja 2014 - 11:34

U mnie pojawiło się też "please wait", gdy płyta nie dała się czytać, niby czytnik próbował ją cały czas czytać, ale nic to nie dawało.

Omega B 2.5V6 kombi ASB - sprzedana
Omega BFL 3.2V6 sedan ASB

Chevrolet Suburban 2012 5.3V8 ASB
Mariusz Domżalski (trumna)
indiańskie imię: "błękitne plecy"

#3 OFFLINE   Karburator

Karburator
  • 855 postów

Napisany 11 maja 2014 - 12:23

Po włożeniu płyty miły głos mówi "Navigation is ready", po czym pojawia się strzałka na jednolitym zielonym ekranie. Mapy na Polskę NAVTEQ jak kolega pisze nie ma. Natomiast po przekroczeniu granicy działa jak złoto, przynajmniej u mnie.

#4 OFFLINE   karolrybnik

karolrybnik
  • 4 postów

Napisany 11 maja 2014 - 15:59

Kurcze, ale jestem nieogarnięty, nie wiedziałem, że tam trzeba CD włożyć żeby działało. Wsadziłem jakieś CD ze schowka i faktycznie działa :)

Pozdrawiam