Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

[OB & OBFL] Po wymianie uszczelki pokrywy zaworów auto nie odpala i nie wskazuje poziomu paliwa

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
6 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   lukasz320

lukasz320
  • 3 postów

Napisany 31 marca 2014 - 17:26

Witam. Dziś wymieniałem uszczelki pokrywy zaworów auto nie chce odpalic teraz i nie wskazuje poziomu paliwa. Gdzie szukać przyczyny?? co mogłem zepsuć :masakra:

#2 OFFLINE   Dawidson001

Dawidson001
  • 103 postów
  • Województwo: łódzkie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.6 V6 Y26SE

Napisany 31 marca 2014 - 17:31

Kręci i nie odpala???

#3 OFFLINE   Alley

Alley

wolny folwark

• 3 241 postów
  • Województwo: nie mieszkam w Polsce
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: silnik od innego auta

Napisany 31 marca 2014 - 17:58

Witam. Dziś wymieniałem uszczelki pokrywy zaworĂłw auto nie chce odpalic teraz i nie wskazuje poziomu paliwa. Gdzie szukać przyczyny?? co mogłem zepsuć :masakra:

Evap podlaczony? Znajduje sie na scianie grodziowej taka czerwona wtyczka. Dodatkowo regulator cisnienia paliwa tez do sprawdzenia czy waz od krokowca do niego idzie.

Wysyłane z mojego GT-I9001 za pomocą Tapatalk 2

#4 OFFLINE   lukasz320

lukasz320
  • 3 postów

Napisany 31 marca 2014 - 19:07

Problem sie rozwiązał tzn tak może za szybko spanikowałem a mianowicie po kilku dłuższych kręceniach powoli załapało aż załapało. Teraz odpala normalnie. To moje pierwsze przygody z omegą mam ją od tygodnia i dziś zmieniałem tą uszczelkę bo świece miałem trzy zalane od strony kierowcy po wymianie uszczelek i świec nadal pracuje nie równo coś... myślę ze przewody też mogły paść

#5 OFFLINE   Dawidson001

Dawidson001
  • 103 postów
  • Województwo: łódzkie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.6 V6 Y26SE

Napisany 31 marca 2014 - 21:58

Kolego nie kable tylko na pewno cewka jest skopcona:// Nie chcę Cię załamywać ale przy zalanych świecach po jakimś czasie zawsze się tak dzieje.Miałem 3.0 V6 i przerabiałem to 2 razy:/
Czy silnik przypadkiem nie kuleje tak jak przy chodzeniu nie na wszystkie cylindry??? Jeśli się nie mylę,to póki co możesz z kablami poczekać.Dokładna diagnoza i wszystko.Praca po omacku kosztuje 2razy więcej i trwa 2 razy dłużej OP-COM się kłania:)

A już proponuję się rozejrzeć za cewką zapłonową i sprawdzić czy wtyczka owalna czy prostokątna,z doświadczenia powiem że lepsza oryginalna używka,niżeli tani zamiennik:)

#6 OFFLINE   Alley

Alley

wolny folwark

• 3 241 postów
  • Województwo: nie mieszkam w Polsce
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: silnik od innego auta

Napisany 31 marca 2014 - 22:18

To jak jesteś od tygodnia posiadaczem omegi to Cię poinformuje, że gdy wskazówka rośnie od stanu paliwa to nie należy kręcić rozrusznikiem, jeżeli chcemy aby wskoczyła na swój prawidłowy poziom. Nieraz właśnie się tak dzieję, że cały prąd idzie na rozruch i wskazówka ustanie na 10ciu litrach, mimo że mamy 20 litrów. Bynajmniej u mnie potrafi się tak stać.

Świece po zalaniu dałeś nowe? BRK5EK NGK

#7 OFFLINE   lukasz320

lukasz320
  • 3 postów

Napisany 01 kwietnia 2014 - 18:52

Czy silnik przypadkiem nie kuleje tak jak przy chodzeniu nie na wszystkie cylindry?

No własnie kuleje i nie ma takiej siły jak powinna mieć niestety.

A jak cewka poszła sie jeb..ć to przewody mogły zostać dobre ?? A da się sprawdzić cewkę bez podłączenia do komputera? jeśli tak to prosiłbym o jakieś wskazówki. Pozdrawiam

Świece po zalaniu dałeś nowe? BRK5EK NGK

Tak nowe dałem BKR5EK NGK , nie wiem czy u Ciebie literówka czy to inne zamontowałem ale wsadziłem BKR5EK NGK takie dostałem w sklepie a szczerze mówiąc niezbyt się znam na tych rzeczach. Pozdrawiam