Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Nokia N95 lub inna z WiFi

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
11 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   Roozga

Roozga

Wujek Dobra Rada

• 8 617 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 13 listopada 2007 - 20:52

No właśnie sie przymierzam do kupna bo zmieniam tel w abonamencie i czas odstawić wysłużona N72 i zmienić na lepszy model. Wybrałem sobie N95 chociaż długo się zastanawiałem nad E61i. Od razu mówię że nie chce nic innego niż Nokia.

Wiem że ma WiFi i jedna i druga, ale jak to działa czy tak jak laptopowe, że w momencie gdy znajde się w zasięgu hotspota to mogę sobie skorzystać z przeglądarki i po necie pośmiglować (sorka Śmigiel). A może działa tylko i wyłącznie z kartą do internetu bezprzewodowego. Nie wiem jak to ugryźć więc może ktoś miał doświadczenia.

A drugie pytanie dotyczy Skypa i Symbiana - wyszło to to już to czy jeszcze nie - słyszałem że ma wyjść w listopadzie - no to jest już w sumie listopad czyz nie??

PS: Tylko prosze nie przekonujcie mnie do innego telefonu - odpowiadajcie na pytania ;)

#2 OFFLINE   omegarules

omegarules
  • 712 postów

Napisany 13 listopada 2007 - 21:45

Jeśli nie dasz się przekonać do innego telefonu - to trudno... Powiem tyko tyle, że Wifi działa tak samo jak w laptopie - nie potrzebujesz żadnej zewnętrznej karty, adaptera itp.. Jak znajdzie hot-spota logujesz się i...już.. :)

W moim SPV :twisted: oglądam nawet filmiki przez przeglądarkę www, skype'a mam od roku i generalnie jest super.. Ale oczywiście nie staram się Cię przekonać do tej marki.. :peace:

#3 OFFLINE   Roozga

Roozga

Wujek Dobra Rada

• 8 617 postów

Napisany 13 listopada 2007 - 21:49

Dzięki Grzesiu że nie próbujesz mnie przekonać. chociaż Ty ;)

#4 OFFLINE   lord_craven

lord_craven

Ciem kotka!

• 5 572 postów
  • Województwo: podkarpackie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 13 listopada 2007 - 21:52

czas odstawić wysłużona N72

Jak długo używasz?
Jaki stan?
Simlock na jaką sieć?
Ile chcesz i czemu tak drogo? ;)

#5 OFFLINE   Roozga

Roozga

Wujek Dobra Rada

• 8 617 postów

Napisany 13 listopada 2007 - 21:58

lord_craven, spokojnie skąd tyle pytań, jeszcze nie powiedziałem, że sprzedaje. Dopiero jutro chciałem ja wystawiać ;). Wyprzedzasz fakty. reszta na PW

#6 OFFLINE   Farf

Farf
  • 6 postów

Napisany 16 grudnia 2007 - 22:52

Mam N95 i powiem Ci ze nie ma to jak podczas porannego posiedzenia w lazience poczytac wiadomosci. To dla mnie duuuza zaleta :yes_yes:

#7 OFFLINE   siemi1

siemi1
  • 374 postów

Napisany 17 grudnia 2007 - 03:38

Roozga, a moze HTC tytn II:D fajna zabaweczka troche dolozysz ale powoli cena spada bo juz po ok 2000 na allegro a nie jak na poczatku 2800:D

#8 OFFLINE   jumbo22

jumbo22
  • 30 postów

Napisany 09 stycznia 2008 - 14:29

Może nie do tego tematu ale się podepnę :)

Właśnie wziąłem sobie HTC TYTNII i nie do końca jestem pewny czy dobrze bo mogłem wziąść Nokie N95 8GB :(

Soft orange to kompletne dno i jak na razie nie udało mi się znaleźć sposobu na wywalenie z telefonu.

Do tej pory operatorzy naklejali dodatkową nalepkę na numerach aparatu a po odklejeniu miałem oryginalne i bez problemu czyściłem do zera ( N73 działa miodzio bez softu Orange)

A teraz problem i nie wiem czy ktoś się już bawił i coś opatentował ????

P.S. N73 na sprzedaż ze wszystkim w komplecie dla forumowicza dodam 1GB Kingstona oraz futerał Krussel'a. ( cena 650 PLN) jak ktoś chce zdjęcia to na Priv.

Pozdrawiam
MV6 RULEZ

#9 OFFLINE   omegarules

omegarules
  • 712 postów

Napisany 09 stycznia 2008 - 15:20

No i przedobrzyłeś..

Wybrałeś chyba najrzadziej spotykany model HTC na polskim rynku..

Trzeba było sobie wziąć HTC P3300, lub HTC Wizard - już one biją na głowę jakąś Nokię N95..

Sam używam tego pierwszego w wydaniu angielskiej sieci O2 jako XDA Orbit i już pierwszego dnia jak go dostałem wgrałem rom ERY z WM6 PL - wszystko śmiga jak ta lala, GPS spisuje się świetnie, dzisiaj obejrzałem sobie kilka odcinków "That 70's Show" na zajęciach z napisami :bigok:

Dla mnie super sprawa - nie wiesza się, nie muli, GPS za friko, ekran 65 tys kolorów, wsparcie techniczne na każdym forum - czego chcieć więcej ? :)

#10 OFFLINE   siemi1

siemi1
  • 374 postów

Napisany 10 stycznia 2008 - 01:02

jumbo22, spróbuj poczytać na http://forum.xda-dev...splay.php?f=376
bądź pdaclub, no ja czekam na przedluzenie umowy juz mi zaproponowali tytn'a II w orange za 324 zl albo 560zl + dodatki abonament tanszy o 40% przez 9 mies i 5 bezpłatnych nr:)

W przypadku możliwości wzięcia N95 8GB to też bym się zastanowił choć przy tym tel to bateri max 1 dzień:/ napewno lepszy ekran ale na WM^ w tytn masz większe możliwości+ prawdziwy GPS i wgrywasz mapy jakie chcesz a w nokii to lipa bo musisz za cokolwiek z maps nokia placic!

jedyne czego będzie mi brakowało w tytn to lepszego ekrany 256tys albo 16mln to było by super ale bateria by to odczula mocniej

#11 OFFLINE   jumbo22

jumbo22
  • 30 postów

Napisany 10 stycznia 2008 - 20:50

INFO z ostatniej chwili !!!

Moja N73 Music Edition poszedł za 750 PLN z zestawem Motorola 605 lub 9 nie pamiętam :(
i uchwytem do szyby oraz futerałem KRUSSEL :)

A jeżeli chodzi o HTC TYTN II

Po jednym dniu używania mogę na razie stwierdzić jedno, że z softem Orange to jest kompletna kicha :(
Navi działa ok. telefon ma generalnie cichy głośniczek i nie ma możliwości włączenia wibracji i dzwonka, tylko jedno lub drugie :(
Aparat od bólu wystarczy, ale ten z N73 robił lepsze zdjęcia i migawka była szybsza.

Ale w poniedziałek będę w Wawie i chłopacy go z czyszczą do zera i będzie oryginalny rom z HTC i będzie ok. :)

Jak już przetestuje to napiszę kilka słów :)

Pozdrawiam

P.S.

Sorki dla tych, którzy zaczeli się zastanawiać nad kupnem N73, ale już tak mam że szybko kupuje i sorzedaje :)
MV6 RULEZ

#12 OFFLINE   siemi1

siemi1
  • 374 postów

Napisany 10 stycznia 2008 - 23:44

jumbo22, Daj ile kosztuje władowanie czystego romu HTC i co z gwaracja tzn czy jest mozliwosc wgreania jak by co od nowa tego z orange jak by trzeba bylo oddac na gwaracji. tez planuje kupoic tytna w orangutanie.

Wrzucił bys gdzies kilka fotek jakie ten fon robni i jakis sampel wideo??

Poczytaj o TouchFlo i Freestyl oraz o cube na xda:D fajna sprawa