Kondensator jaki kupić
Napisany 13 listopada 2007 - 19:16
Napisany 14 listopada 2007 - 21:02
Na kazde 500w wzmaka przypada 1 farad.Pozdrawiam
dzięki za opowiedż
Napisany 30 września 2008 - 00:39
a ja kupiłem 2 farady a wzmacniacz mam 200W coś się może stać?
Napisany 30 września 2008 - 01:08
Kołcz napisał/a:
a ja kupiłem 2 farady a wzmacniacz mam 200W coś się może stać?
Nic sie nie stanie, bedziesz mial "wiekszy" zapas pradu.
Dodam tylko ze przyjete jest ze 1F na 500W RMS

Patrikoss pewnie podales moc max a nie RMS, czyli pewnie masz w granicach 60-80W RMS na kanal (4*80W = 320W) czyli 1F w zupelnosci wystarczy.
Trzeba tez pamietac ze przed podpieciem kondenstaora do samego wzmacniacza nalezy kondensator naladowac, zeby nie uszkodzic go ani akumulatora, tak samo przed demontazem po odlaczeniu aku alezy kondensator rozladowac
Napisany 01 października 2008 - 22:02
W jaki sposób się to wykonuje?odlaczeniu aku alezy kondensator rozladowac

Napisany 02 października 2008 - 00:00
Odradzam kupowania tanich kondensatorów typu toxic itp, kasa wywalona w błoto bo poza bajerem to malo co dają, a pojemnosci 1F to nigdy nie mialy i nie będą, lepiej dlozyc te 50 czy 100 zl i kupic sobie raz a dobrze zeby nie zalowac pózniej, lub nie miec jakis problemów ze np kondensator potrafi akumulator rozladowac, rozejrzyj się np za kondensatorem SoundQuest ale na allegro go nie znajdziesz raczej, Helix lub Stinger ale ten ostatni to drozszy troche, kupisz raz i nie bedizesz zalowal a instrukcje jak podłączyc oraz żarówke do ładowania dostaniesz razem z kondensatorem
Pozdrawiam
Napisany 02 października 2008 - 12:39
W jaki sposób się to wykonuje?
lepsze firmy do kondensatora dorzucaja lampe do rozladowywania tak samo jak do ladowania...
polecam kondensator firmy DIETZ - cena akurat do jakosci

i kondesator jest ze sterowaniem... i mi nawet dorzucili rozgaleznik do zasilania...
kupielm na allegro...

ZWYKŁY KLUBOWICZ
Napisany 13 października 2008 - 08:51
W jaki sposób się to wykonuje?odlaczeniu aku alezy kondensator rozladowac
tak jak wspomnial gemi, zazwyczaj w komplecie z kondensatorem jest zaroweczka, po odpieciu zasilania od aku nalezy "zewrzec" zaroweczka oba bieguny do momentu az zaroweczka zgasnie

Napisany 23 marca 2011 - 16:46
Napisany 26 marca 2011 - 10:09
Od jakiegoś czasu widzę, że niektórzy braki w instalacji łatają kondensatorem, zamiast zrobić instalację zgodnie ze sztuką