gotuje się płyn w chłodnicy, skrzynia nie zmienia biegów
Napisany 12 listopada 2007 - 22:48
Gdy Auto się rozgrzewa skrzynia przestaje działać, skaczą obroty i zagotowuje się płyn w chłodnicy (pomimo, iż wskaźnik temperatury pokazuje cały czas 90 stopni). Biegi nie chcą wchodzić, dodając gazu idą obroty w górę ale samochód nie jedzie, obroty idą w górę jak na luzie w normalnym aucie (z manualną skrzynią), lub jak by było spalone sprzęgło.
W aucie na wyświetlaczu pojawia się komunikat Automatic Getriebe (skrzynia automatyczna - rozumiem że tryb awaryjny).
Przestaje wchodzić ustawienie sport. Włącznik przekładni zimowej w ogóle się nie włącza nawet jak silnik jest zimny.
Czy to jest na pewno oznaką uszkodzenia skrzyni.
Nadmieniam, że wcześniej wszystko było ok. skrzynia chodziła, samochód nie gasł jeździł jak trzeba (raz czy dwa pojawił się chwilowo komunikat Automatic Getriebe.
I to wszystko.
Pytam bo nie chciałbym kupować skrzyni na darmo.
Czy ktoś wie co to może być????
Napisany 12 listopada 2007 - 23:00
Niedawno kupiłem żonie omege B 3.0 automat. Już czuje że to był błąd. Sam jeżdże E34. Co do problemu to jest tak jak auto jest zimne to jeździ normalnie skrzynia zmienia biegi normalnie , chodzi też normalnie ustawienie sport.
Gdy Auto się rozgrzewa skrzynia przestaje działać, skaczą obroty i zagotowuje się płyn w chłodnicy (pomimo, iż wskaźnik temperatury pokazuje cały czas 90 stopni). Biegi nie chcą wchodzić, dodając gazu idą obroty w górę ale samochód nie jedzie, obroty idą w górę jak na luzie w normalnym aucie (z manualną skrzynią), lub jak by było spalone sprzęgło.
W aucie na wyświetlaczu pojawia się komunikat Automatic Getriebe (skrzynia automatyczna - rozumiem że tryb awaryjny).
Przestaje wchodzić ustawienie sport. Włącznik przekładni zimowej w ogóle się nie włącza nawet jak silnik jest zimny.
Nadmieniam, że wcześniej wszystko było ok. skrzynia chodziła, samochód nie gasł jeździł jak trzeba (raz czy dwa pojawił się chwilowo komunikat Automatic Getriebe.
I to wszystko.
zacznij od zczytania bledow silnika i skrzyni. silnika mozesz zczytac sam
http://forum.omegakl...hread.php?t=202
co do skrzyni to polecam zaklad na Snieznej 3 w gdansku.
Napisany 12 listopada 2007 - 23:01
Napisany 12 listopada 2007 - 23:07
Napisany 12 listopada 2007 - 23:09
ok dzięki (szczególnie za adres w Gdańsku), co prawda już czytałem załączone tematy. Myslałem może że ktoś już miał identyczne problemy. Samochód stoi obecnie w Elblągu czy wie ktoś gdzie tam mogę się podłączyć?
niestety w elblagu nie znam nikogo. jak bys byl w kwidzynie to ja posiadam kompa do opli. ale niestety do elblaga sie nie wybieram w najblizszym czasie.
Napisany 13 listopada 2007 - 00:34
Gdy płyn sie gotuje nie chłodzi skrzyni a tej to wybaczcie ze nie ma ochoty pracowac jak nie może oddac ciepła i aby nie uszkodzić skrzyni jej komputer przełacza ją w tryb awaryjny- tak to widzę z tego opisu.
Napisany 13 listopada 2007 - 09:14
Napisany 13 listopada 2007 - 15:14
poszła uszczelka od kolektora sącego
pompa cieczy puszcza
a cewka zapłonu ma przebicie
Ciekwawe czy jak to zrobię to będzie ok?
Napisany 24 stycznia 2011 - 21:49
Niedawno kupiłem żonie omege B 3.0 automat. Już czuje że to był błąd. Sam jeżdże E34. Co do problemu to jest tak jak auto jest zimne to jeździ normalnie skrzynia zmienia biegi normalnie , chodzi też normalnie ustawienie sport.
I to wszystko.
MAM Z AUTEM DOKŁADNIE TO SAMO I JUŻ DO GŁOWY DOSTAJĘ, CIĄGLE COŚ NOWEGO:( W TAMTYM TYGODNIU MIAŁA ZMIENIANY OLEJ W SKRZYNI BIEGÓW I FILTRY-POJEŻIŁA TRZY DNI I ZNÓW TO SAMO. MULI SIĘ JAK DA SIĘ DO DECHY I NIE CHCĄ SIĘ ZMIENIAĆ BIEGI. POMOCY

Napisany 24 stycznia 2011 - 22:00
Napisany 24 stycznia 2011 - 22:00
MAM Z AUTEM DOKŁADNIE TO SAMO I JUŻ DO GŁOWY DOSTAJĘ, CIĄGLE COŚ NOWEGO:( W TAMTYM TYGODNIU MIAŁA ZMIENIANY OLEJ W SKRZYNI BIEGÓW I FILTRY-POJEŻIŁA TRZY DNI I ZNÓW TO SAMO. MULI SIĘ JAK DA SIĘ DO DECHY I NIE CHCĄ SIĘ ZMIENIAĆ BIEGI. POMOCY
!
!
!
!
:szpital:
NIE KRZYCZ
a przed zmiana oleju tez tak bylo ?
Niezlego kotleta odgrzalas