podgrzewane siedzenia
Napisany 11 listopada 2007 - 22:51
Napisany 12 listopada 2007 - 13:51
czy ktos sie orientuje jak dziala podgrzewanie foteli,bo u mnie podgrzewanie zalancz sie normalnie czuje jak zaczyna grzac,ale po pewnym momencie juz nie czuje ze grzeje.i tak za kazdym razem,jak wlacze podgrzewanie czy to normalne czy to tylko podgrzewa siedzenie jak jest zimne i sie wylancza czy powinno grzac caly czas.
Powinno grzać cały czas aż do przegrzania obwodu i wtedy przekaźnik powinien wyłączyc, po ostudzeniu obwodu powinien załączyć jeszcze raz. Ale nikt przecież nie jeździ z włączonym ciągle podgrzewaniem siedzeń.
Czy u Ciebie samo się nie włącza ponownie?
Napisany 12 listopada 2007 - 20:12
u mnie grzeje ciagle
Możesz mieć takie wrażenie, bo to i tak przekaźnik decyduje
Napisany 12 listopada 2007 - 21:06
Może w twojej omesi bez grzania foteli tak jest, ale napewno w tych gdzie mają grzane fotele to grzeje cały czas, chyba że sam wyłaczysz. :mrgreen:Powinno grzać cały czas aż do przegrzania obwodu i wtedy przekaźnik powinien wyłączyc, po ostudzeniu obwodu powinien załączyć jeszcze raz. Ale nikt przecież nie jeździ z włączonym ciągle podgrzewaniem siedzeń.
Jeśli by tak było jak piszesz to nikomu nigdy nie przepaliłyby sie maty grzewcze.
Mnie sie bardziej wydaje że grzanie foteli jest do odpowiedniej temperatury i stale ja utrzymuje, ale napewno nie ma tak, że samo sie wyłącza i samo włącza.
Napisany 12 listopada 2007 - 21:06
Napisany 12 listopada 2007 - 21:13
u mnie tezu mnie grzeje ciagle

Mata sie rozgrzewa i utrzymuje dana temperature. Nie ma zadnego samowyłaczenia samowłaczenia
Napisany 12 listopada 2007 - 21:14
Ja dopóki nie wyłącze przuyciskiem lub nie wyłaczę zapłonu to grzeje mi cały czas tylko że jest to do odpowiedniej temperatury.jak wylacze zaplon i wlacze zaczyna grzac na nowo
Przeciez ta grzałka nie rozgrzewa się do czerwoności jak kuchenka elektryczna, tylko zapewne do odpowiedniej temperatury i grzeje cały czas.
I tak powinno być.a potem przestaje grzac jak wylacze zaplon
Po wyłączeniu zapłonu grzanie wyłącza się automatycznie. :razz:
Napisany 12 listopada 2007 - 21:25
Napisany 12 listopada 2007 - 21:28
Moze jest jednak jakies zabezpieczenie, zeby nie grzalo non-stop.ja jak wlacze to czuje ze grzeje przez jakies pulgodziny.a potem przestaje grzac jak wylacze zaplon i wlacze zaczyna grzac na nowo jakies pulgodziny i znowu przestaje.
Nigdy nie mialem okazji wyprobowac bo wlaczam na gora 10min az mi sie ciepelko zrobi i wylaczam.
Tylko, ze w omie C moze byc inaczej to zrobione bo tam jest regulacja temperatury a w B nie ma i robi sie za goraco- przynajmnije u mnie tak jest.u mnie grzeje ciagle
Napisany 12 listopada 2007 - 21:41
Napisany 12 listopada 2007 - 21:43
Napisany 12 listopada 2007 - 22:06
Napisany 12 listopada 2007 - 22:29
Własnie o to mi chodziło.No ale mi o to chodziło, że rozgrzewa się do odpowiedniej temperatury i potem ją utrzymuje.
Może i źle sie wyraziłeś. :razz:
Napisany 15 listopada 2007 - 23:31

Napisany 18 listopada 2007 - 13:15
Napisany 03 października 2009 - 18:39
Mam opcję grzania foteli przednich, dwa przyciski osobno do kierowcy osobno do pasażera. Na włącznikach zapala sie wskażnik, ze grzanie włączone... ale na tym sie konczy...
Zaden nie grzeje
Na obu przyciskach zapala sie wskażnik, bezpieczniki sprawdzone, fotele sa regulowane elektrycznie i wiązka kabli dochodzących do foteli jest chyba jedna, sterowanie dziala fotelami, ale żaden nie grzeje. Problem z matami bym porzucił bo to by musial byc dziwny zbieg okolicznosci ze nagle rownoczesnie oba fotele przestaly grzac. Gdzie znajduje sie jakies sterowanie, przekażniki czy cokolwiek od czego moglbym zaczac sprawdzanie. Mial ktos moze juz taka sytuacje? W ksiazce SAM NAPRAWIAM generalnie to nie ma nic sensownego czego moglbym sie zaczepic... Napiszcie gdzie znajduje sie przekaznik-sterownik, moze jakis czujnik temperatury... tylko nadmieniam ze oba fotele nie grzeją

Napisany 25 października 2009 - 20:30
Napisany 25 października 2009 - 20:35
Napisany 26 października 2009 - 08:51