Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

spadek mocy po wymianie oleju ???

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
4 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   gizmooo

gizmooo

poadro 4 all ...

• 46 postów

Napisany 09 listopada 2007 - 15:14

Witam wszystkich !!! Jestem tu poraz pierwszy . Moj problem polega na tym ze wymienilem olej i auto poczatkowo smigalo jak zyleta a po tygodniu stracilo jakby na mocy . wyjasniam ze podczas wymiany oleju i swiec przy okazji okazalo sie ze jedna swieca jest zalana a inna wogole nie pali . wymienilem wiec olej , swiece . no i przez tydzien -- ok a potem auto stracilo na mocy prosze o porady ... pozdrawiam wszystkich forumowiczow !!!
omega 4 all

#2 OFFLINE   lendio

lendio
  • 3 116 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 09 listopada 2007 - 15:25

Moze ktorys kabel WN na swiecy lub przy cewce jest slabo docisniety i nie pali na wszystkie gary ??, ale wtedy czulbys dodatkowo, ze silnik bardziej drga i mniej plynnie chodzi.

#3 OFFLINE   gizmooo

gizmooo

poadro 4 all ...

• 46 postów

Napisany 09 listopada 2007 - 15:51

witam ! no wlasnie silnik chodzi niby rowno ale ma jakies takie drgawy .. nie wiem jak to nazwac. co jescze moze miec wplyw na spadek mocy silnika ??? wdety przy wymianie swiec jedna byla zalana a do drugiej wogole kabel nie dochodzil ... zawinela sie gumka od wtyku na przewodzie ale to wszystko zostalo poprwione . poza tym jakos glosniej chodzi po wymianie oleju . wymienilem jeszcze wtedy filtr powietrza . niestety filtr oleju pozostal stary i czeka na wymiane bo sprzedali mi metalowy a powinien byc papierowy wiec wymienilismy olej oprocz filtra ...wymienie go jutro . mam pytanko czy moja oma to ma symbol B czy C bo w kolo ktos sie ze mna sprzecza ze to c a ja slyszalem rozne opinie ... po czymm sie to odroznia ???
omega 4 all

#4 OFFLINE   jacekczewa

jacekczewa

jacekczewa

• 2 630 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 09 listopada 2007 - 15:54

Może poszedł olej do gniazda świecy i pływa w oleju - iskra ucieka .....

#5 OFFLINE   gizmooo

gizmooo

poadro 4 all ...

• 46 postów

Napisany 09 listopada 2007 - 15:59

moze tak byc moze jakas uszczelka poszla i w kolo te swiece zalewa ... najgorsze ze na omegach sie nie znam ..... a swoja droga szukam pompy wspomagania do tego auta i nie wiem czy to omega b czy c , i nie wiem jaka mam zciagnac zeby sie nie pomylic ???
omega 4 all