[OB & OBFL] Długo sie przełacza
Napisany 19 stycznia 2014 - 01:01
Napisany 19 stycznia 2014 - 07:02
Napisany 19 stycznia 2014 - 10:34
czujnik temperatury gazu powiedział pewnie baju baju
Jeżeli już to czujnik reduktora , mam na 20 st. i czekam 3:) min
Napisany 19 stycznia 2014 - 11:04
Napisany 19 stycznia 2014 - 18:52
Napisany 21 stycznia 2014 - 07:44
Napisany 21 stycznia 2014 - 10:30
Napisany 21 stycznia 2014 - 21:29
ja stawiam na czujnik reduktora- wypnij wtyczke i zmostkuj w niej piny,jak przelaczy na gaz to masz odpowiedz. Polecam zajrzec na lpg forum,tam naprawde wypowiadaja sie gaziarze z prawdziwego zdarzenia
Nie brak nam. Wystarczy, że mamy manro tylko nie zawsze chcecie go słuchać. On pisze jedno Wy robicie drugie, a potem na lpg forum jakieś. Słuchać się jak prosicie o porady i manro odpowiada to będzie ok

Napisany 26 listopada 2014 - 23:07
Dodam, że na zewnątrz temperatura wynosiła -2 st. Pierwszy raz spotykam się z takim problemem, do tej pory wszystko było ok...
Miał ktoś podobnie?
Napisany 27 listopada 2014 - 00:55
Napisany 28 listopada 2014 - 21:57
Dzisiaj podczas powrotu z pracy zauważyłem, że auto nie chciało się przełączyć na gaz. Dopiero po przejechaniu 16 km instalacja lpg zaskoczyła.
Dodam, że na zewnątrz temperatura wynosiła -2 st. Pierwszy raz spotykam się z takim problemem, do tej pory wszystko było ok...
Miał ktoś podobnie?
Miałem tak raz, ale ręcznie przełączyłem na Pb potem z powrotem na LPG i zatrybił, zdarzyło się to raz rok temu i od tej pory nigdy.
Tak jak poprzednicy obstawiam czujnik temp. gazu przy reduktorze. Zmostkuj go i narazie tak jeździj zobaczysz co jest.
Napisany 28 listopada 2014 - 23:24
Miałem tak raz, ale ręcznie przełączyłem na Pb potem z powrotem na LPG i zatrybił, zdarzyło się to raz rok temu i od tej pory nigdy.
Tak jak poprzednicy obstawiam czujnik temp. gazu przy reduktorze. Zmostkuj go i narazie tak jeździj zobaczysz co jest.
Wiem, że to głupio zabrzmi, ale jak wygląda ten czujnik i reduktor?
Napisany 30 listopada 2014 - 19:38
No faktycznie dziwnie to zabrzmiało

Napisany 01 grudnia 2014 - 21:01
Heh listwę wtrystów gazu chyba znajdziesz, na 99% jest nad pokrywą zaworów w okolicy wlewu oleju, potem jedziesz od niej taką "rurą" na której będzie filtr zamocowany, jak się ta rura skończy zobaczysz coś mniej więcej takiego:
http://allegro.pl/r2...4810705780.html
To jest PAROWNIK inaczej REDUKTOR. Na 90% zamontowany jest na lewo od przepustnicy, w miejscu gdzie w omedze jest tempomat. I w to urządzenie wkręcony jest czujnik gazu - dwa cieniutkie przewody. Trza by je odczepić i złączyć ze sobą. Tym samym dasz kompowi sygnał że temp.jest ok i można przełączać. Czasem ten czujnik jest wcześniej na tej "rurze" co doprowadza gaz do listwy.
Napisany 02 grudnia 2014 - 11:20
zewody. Trza by je odczepić i złączyć ze sobą. Tym samym dasz kompowi sygnał że temp.jest ok i można przełączać. Czasem ten czujnik jest wcześniej na tej "rurze" co doprowadza gaz do listwy.
To już nie jest wtedy czujnik temperatury reduktora, zaś czujnik temperatury gazu.
Napisany 04 grudnia 2014 - 11:48
Zgadza się, w reduktorze mierzy on temp. płynu chłodniczego i jeśli jest na tyle ciepły 25-30st to przełacza, zaś na przewodzie zasilającym jest to juz czujnik temp gazu.To już nie jest wtedy czujnik temperatury reduktora, zaś czujnik temperatury gazu.