Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

[OB & OBFL] wejście USB pod standardowe radio BFL

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
1 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   user881

user881
  • 432 postów
  • Województwo: mazowieckie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.2 V6 Y32SE

Napisany 16 stycznia 2014 - 21:27

Nie znalazłem konkretnego wątku nt zrobienia wejscia usb do naszych seryjnych odtwarzaczy dlatego jest nowy, jeżeli gdzieś pojawił się podobny to najwyżej chłopaki przeniosą...ale do rzeczy. Otóż mając zrobione line in wpadłem na pomysł kupic jakiś dobry transmiter fm rozbebeszyć i podłaczyć z jego wyjścia jack (praktycznie każdy transmiter jest wyposażony) sygnał do line in w radiu...proste jak :milosc: wtyk usb można by gdzieś przedłużyć i zamontować na stałe, a diodę do sterowania pilotem też gdzieś od czoła wpakować, może bebechy transmitera nie będą dużej wielkości to można by to zamocować w miejscu gdzie w niektórych modelach znajduje się zmieniarka, te nowe transmitery mają jakieś i wyświetlacze większe i gdyby się uparł, można by go jakoś w to miejsce :mlotek: aby był widoczny. Te lepsze urządzenia maja korektor dźwięku, dzięki któremu można by poprawić fabrykę np. w moim CDR 2005:)

Grunt tylko, czy jakość dźwięku dochodzącego do radia nie będzie za bardzo zniekształcona bo opinię o transmiterach mam taka nie inną, ale z uwagi na to, iż sygnał nie bedzie lecial przez fm, lecz przez kabelek, może być do dobre rozwiązanie ;)

Ktoś może podpowie coś mądrego, bo od działania dzieli mnie cienka linia...to też może ktoś mnie odwiedzie od tego pomysłu sugerując wady.

Pozdrawiam

#2 OFFLINE   premier2

premier2
  • 1 011 postów
  • Województwo: łódzkie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.5 TD X25DT

Napisany 17 stycznia 2014 - 09:15

Od strony technicznej nie pomogę, ale jak jeszcze nie masz dawcy, to może warto wziąć pod uwagę transmiter z rds? Chociaż z drugiej strony to po line in chyba nie będzie miało znaczenia :).
Na twoim miejscu diodę upchnąłbym w którymś z nieużywanych przycisków i darował sobie wyświetlacz.