[OB & OBFL] Zawór odkurzacza
Rozpoczęte przez
bossi11
, 07 sty 2014, 16:32
4 odpowiedzi na ten temat
Napisany 07 stycznia 2014 - 16:32
Witam kolegów mam pytanko ponieważ ułamał mi się wężyk od zaworu odkurzacza zdjąłem go i rozebrałem i w środku zobaczyłem uszkodzoną membrane oraz gumę zatykającą przepływ rozwaloną i wszystko w sadzy teraz moje pytanie mam wyciętego kata i czytałem że jest mi to niepotrzebne ale nie wiem czy skręcić zostawiając przelot czy może lepiej zaślepić jedną strone żeby nie było przelotu.

Napisany 07 stycznia 2014 - 16:45
Witam kolegów mam pytanko ponieważ ułamał mi się wężyk od zaworu odkurzacza zdjąłem go i rozebrałem i w środku zobaczyłem uszkodzoną membrane oraz gumę zatykającą przepływ rozwaloną i wszystko w sadzy teraz moje pytanie mam wyciętego kata i czytałem że jest mi to niepotrzebne ale nie wiem czy skręcić zostawiając przelot czy może lepiej zaślepić jedną strone żeby nie było przelotu.
Wymontować zdemontować zaślepić i zapomnieć

Odkurzacz też wywalić będzie lżej , dobrze uszczelnić przyłącze do kolektora to sonda lewizny nie będzie ciągnąć .
Napisany 07 stycznia 2014 - 17:47
Czy przez uszkodzone to gówienko mogły obroty mi wariować wysoko stały itp
Napisany 07 stycznia 2014 - 17:56
Jasne to była lewizna dla sondy:) czyli sonda widziała niespalony tlen a sterownik dolewał paliwa.
Napisany 07 stycznia 2014 - 18:29
kurcze mam nadzieje bo tyle z tym walczę bo obroty wariowały i waliło paliwem dusił sie itp