PS problem z otwieraniem miałem też z drzwiami pasażera ale te normalnie otwierały się od środka, wystarczyło zdjąć tapicerkę i założyć tą część łączącą klamkę z zamkniem.
Napisany 27 grudnia 2013 - 22:48
Napisany 28 grudnia 2013 - 01:02
No to tu zrób podobnie :tak:wystarczyło zdjąć tapicerkę i założyć tą część łączącą klamkę z zamkniem.
Napisany 28 grudnia 2013 - 01:20
No to tu zrób podobnie :tak:
Tylko jak ją zdjąć przy zamkniętych drzwiach??
Napisany 28 grudnia 2013 - 01:26
U nie się ostatnio zepsuł taki mały piździk, który jest częścią odlewu zamka i trzeba było cały mechanizm wymienić. Jak wyjmiesz zamek to zobaczysz, czy to to, ale jak by nie patrzeć to musisz zdjąć tapicerkę :tak:niestety nie to się zepsuło
Napisany 28 grudnia 2013 - 01:36
U nie się ostatnio zepsuł taki mały piździk, który jest częścią odlewu zamka i trzeba było cały mechanizm wymienić. Jak wyjmiesz zamek to zobaczysz, czy to to, ale jak by nie patrzeć to musisz zdjąć tapicerkę :tak:
Napisany 28 grudnia 2013 - 01:41
Napisany 28 grudnia 2013 - 09:10
Napisany 02 stycznia 2014 - 13:06
Na początek spróbuj poruszać wszystkimi cięgłami, jak nie pomoże to trzeba będzie użyć brutalnej siły i śróbokrętem wyłamać tą pierdołkę co się trzyma skobla drzwi. W mojej omedze jak tak się zrobiło to się okazało że jedna sprężynka pękła i zablokowała zamek tak samo jak u ciebie, po całej operacji łapki miałem trochę poobdzierane i zapas brzydkich słów wyczerpany
Napisany 16 marca 2014 - 21:50
Napisany 16 marca 2014 - 22:10
Jak to nie masz dostępu do śrub ??nie mam dostępu do śrub i nie wiem za bardzo jak ściągnąć tapicerkę
nie mam dostępu do śrub i nie wiem za bardzo jak ściągnąć tapicerkę Jak to nie masz dostępu do śrub
Napisany 17 marca 2014 - 04:13
Witam
Czarodziejskim sposobem zepsułem sobie przednie drzwi od kierowcy.Tak że nie chcą się otworzyć ani od środka ani z zewnątrz. nie mam dostępu do śrub i nie wiem za bardzo jak ściągnąć tapicerkę. czy jedynym sposobem jest mechaniczne rozprucie boku drzwi ?
Czy może znacie jakiś sposób . Z góry dziękuję
Napisany 17 marca 2014 - 07:45
Napisany 17 marca 2014 - 08:00
Napisany 03 lipca 2014 - 21:36
miałem ten sam problem, ogólnie przesrana sprawa :szpital: prawdopodobnie wyłamał Ci się plastik na którym zahaczona jest sprężynka zamka. Polecam zacząć od zakupu nowego zamka, na szczęście są dość tanie bo mój kosztował 30zł na allegro
![]()
![]()
ściągnij plastikowy rygiel razem z obudową (trzeba wyciągnąć najpierw sam rygiel a potem odkręcić śrubę która dociska obudowę razem z tapicerką). Po tym zabiegu będziesz już mógł odgiąć tapicerkę na tyle żeby włożyć pod nią łapę, no chyba że masz rękę jak Pudzian
następny krok to znalezienie plastikowej obudowy zamka, niestety trzeba będzie się jej pozbyć i trochę przy tym siłować. Po jej ściągnięciu będziesz miał dostęp do mechanizmu zamka.
teraz musisz wymacać obrotowy element który zatrzaskuje drzwi. Jest umieszczony prostopadle do drzwi na wysokości dokładnie takiej jak znajduje się w drzwiach otwór zamka (możesz sprawdzić u pasażera na jakiej wysokości jest bo u kierowcy jest dokładnie tak samo). Po zlokalizowaniu go, przekręć cały element zgodnie ze wskazówkami zegara jednocześnie próbując pchać drzwi. Ja musiałem użyć trochę siły i też trochę się z nimi poszarpać ale w końcu się udało.
Jak będzie trzeba to jutro zrobię Ci zdjęcia starego zamka i pokażę dokładnie o który element mi chodziło gdybyś miał problemy z jego lokalizacją
PS ciesz się że nie masz BFL bo tam już nie jest tak prosto
Napisany 04 sierpnia 2014 - 22:25
Napisany 05 sierpnia 2014 - 07:20
Napisany 05 sierpnia 2014 - 09:01