Pierwsza omega V8
Napisany 18 grudnia 2013 - 19:40
Czy klubowicze z Łódzkiego znają kogoś co posiadałby skrzynie biegów z BMW 4.4 V8?? Silnik już siedzi w omie, ale skrzynia zakupiona przez Allegro okazała sie nie sprawna i oddana do sprzedającego.
Aby uniknąć znowuż zakupu niesprawnej skrzyni i jazdy 500 km w obie strony wolę poszukać popytać poszukać w okolicy ŁDZ.
Będę szczęśliwym (oby) posiadaczem pierwszej omy z silnikiem V8. Motor zapożyczony z BMW 4.4 V8 + napęd tył.
Myśleliśmy z moim mechanikiem aby się pomęczyć i zapożyczyć motor 4.2 V8 z audi i zrobić napę na quattro ale zbyt wiele komplikacji było po drodze i zwiększenie kosztów.
Jesli Macie kogoś co posiada skrzynie z BMW 4.4 V8 to proszę o przesłanie kontaktu na PW.
Napisany 18 grudnia 2013 - 19:43
Napisany 18 grudnia 2013 - 19:48
Napisany 18 grudnia 2013 - 19:50

Napisany 18 grudnia 2013 - 19:51
Skąd ta pewność?Będę [...] posiadaczem pierwszej omy z silnikiem V8

Napisany 18 grudnia 2013 - 19:55
bo mu w tym nie pomagaszSkąd ta pewność?

anty swapie jeden ty

zrobi poka fotki i film jak to chodzi

Powodzenia na maxa

Napisany 18 grudnia 2013 - 19:55
proponuję poszukać na forum BMW.Większe prawdopodobieństwo znalezienia tam bedzie niz na forum Omegi.
Tak wiem również napisałem, ale pomyślałem za na OKP również nie zaszkodzi napisać. Może ktoś będzie miał kogoś co posiada w ofercie taka skrzynie.
scarface
Dzięki za namiary, jutro będę dzwonił jak tylko zajadę na warsztat.
Dreed
Ok jak jutro nie zapomnę to pstryknę kilka fotek. Już mogę powiedzieć że pod maską nie ma miejsca na nic.
Maro
Bo z tego co mi wiadomo czytając forum to nikt się jeszcze nie chwalił ze będzie latał omegą V8.
Napisany 18 grudnia 2013 - 19:58
Już wiadomoBo z tego co mi wiadomo czytając forum to nikt się jeszcze nie chwalił ze będzie latał omegą V8.

Czarny87 a Maro zrobi tak :gul-gul-gul

Napisany 18 grudnia 2013 - 20:22
Silnik z osprzętem 10,000 zł
Sterownik silnika 500 zł
Wszelkie płyny eksploatacyjne + filtry + rozrząd ok 1,000 zł
Skrzynia liczę ok 3,000 zł ale może być i więcej
To na tą chwile przyszło mi do głowy. Dokładny kosztorys przedstawie po zakończeniu prac i zliczeniu faktur
Napisany 18 grudnia 2013 - 20:49
ale będziesz Pionierem no i nie lada gratka takie cudo na Zlotach

Napisany 18 grudnia 2013 - 21:08
wooow to chyba kupił całe auto ?Silnik z osprzętem 10,000 zł

drogo zabulił wg mnie..
ale też jestem ciekaw jak to bedzie trybić w budzie omy
Napisany 18 grudnia 2013 - 21:30
zastanawia mnie tylko jak ogarniesz te moc
Nie przesadzaj...
drogo zabulił wg mnie..
a masz świadomość ile mogą kosztować dorabiane części na zamówienie? choćby łapy pod silnik? na allegro tego nie znajdziesz..

ZWYKŁY KLUBOWICZ
Napisany 18 grudnia 2013 - 21:32
Napisany 18 grudnia 2013 - 21:37

Napęd i hamulce wzięte z Monaro, reszta to Oma B z '94 (jeśli mnie pamięć nie myli).
Druga lokata też nie jest zła, a w takim projekcie najfajniejsze jest grzebanie przy aucie i przeogromna satysfakcja z doprowadzenia go do końca

Gratki Czarny, zakładaj sprawną skrzynię i ogień

Napisany 18 grudnia 2013 - 21:59
tak sie tylko wtrace i mam nadzieje, ze za bardzo Czarny się nie zmartwi. W Polsce jest na pewno przynajmniej jedna Oma z V8, sam nią jechałem, więc info sprawdzone
Napęd i hamulce wzięte z Monaro, reszta to Oma B z '94 (jeśli mnie pamięć nie myli).
Druga lokata też nie jest zła, a w takim projekcie najfajniejsze jest grzebanie przy aucie i przeogromna satysfakcja z doprowadzenia go do końca![]()
Gratki Czarny, zakładaj sprawną skrzynię i ogień
conajmniej 3 w PL, bo jeszcze dany miał 5.7 u siebie

ale nikt chyba nie wkładał jeszcze 4.4 od BMW

Jeżeli wszystko jest pod kontrolą jedziesz zbyt wolno
" Nie możesz być pewien swej racji, jeśli o argumentach swoich oponentów nie będziesz wiedział więcej od nich samych "
Auto Serwis KrakówOpel Saab
515 018 365
Napisany 19 grudnia 2013 - 14:00
No i korzyści płynące z jednostek LSx bezcenne.
Tu możecie sobie zobaczyć jak to wszystko wygląda: http://www.szarbia.c...0&pkat2=0&id=20
Napisany 19 grudnia 2013 - 19:37
Zawieszenie jest na razie ori, ale siedzi za nisko, dlatego będziemy myśleć nad czymś na gwincie dobrej firmy.
Chłodzenie robione do podstaw tak jak ma być.
Czy ja wiem czy drogo za silnik z osprzętem i dostosowaniem go do zamontowania do omegi.
Sądzę ze 4.4 V8 o mocy ok 350 KM i napędem tylko na tył da rade. Co do pewnej mocy będzie wiadomo po zmontowaniu autka ustawieniu wszystkiego na sterownikach i sprawdzeniu auta na hamowni.
Powinno się tym latać spoko, sporo mocy pod pedałem przyspieszenia szersze oponki. No i oczywiście za***isty dźwięk V8 pod maska. Można się w tym zakochać aż sobie nagrałem w dykrafonie jak to ładnie mruczy