Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Siłowniki (teleskopy) tylniej klapy w caravanie.

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
3 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   pietja

pietja
  • 49 postów

Napisany 04 listopada 2007 - 18:49

Otóż, im zimniej się robi tym gorzej trzymają. Nadszedł więc czas na wymianę. Sprawdziłem ceny nowy (delphi) to 150,- zł komplet. Najtańsze nówki z allegro (chińszczyzna) to 70,- zł komplet (+przesyłka). Borówka woła 20,- za sztukę (16,- za paczkę) za używki (!!).
W związku z chęcią zaoszczędzenia grosza mam do Was dwa pytania:
-czy ktos może wie (najlepiej ma doświadczenia empiryczne) z czego moża przypasować te amory (najlepiej jak by pasowały z poloneza czy innej zastavki) ;)
-czy ktoś wie czy do B z 97r. podejdą te z C z 99r.? (pewnie tak, ale nigdy nie ma na 100% bo kto wie czy nie rozwiązali inaczej mocowania, kątu otwarcia klapy, wagi klapy itp.)
Z wszelkie info, choćby cząstkowe szczerze dziękuję.

p.s. jeśli ktoś ma takowe na zbyciu to tez się nie obrażę :)

pozdro
pietja

#2 OFFLINE   kczech

kczech
  • 3 552 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 04 listopada 2007 - 18:52

mam takie jak Cie interesuje to pisz na priv - DOBRA CENA
CZĘŚCI AKCESORIA WARSZTAT - www.somad.pl
[B]

#3 OFFLINE   Tolman

Tolman
  • 9 postów

Napisany 11 listopada 2007 - 14:04

też miałem problem z tymi siłownikami klapy i świetnie nadają się od skody faworit :oops:

#4 OFFLINE   piotrekbb

piotrekbb
  • 274 postów

Napisany 11 listopada 2007 - 14:15

ja kupiłem w "autoczęści sosulski" po 32zł za sztuke i trzymają idealnie kalpa sama ładnie sie podnosi
Moją kluską jeździ teraz balwanekbuli - nowy forumowicz.Ja bujam się mondeo , komfort nie ten sam co w klusce ale średnia spalania non stop na 6,2l :))