[OB & OBFL] Audison LRx 4.300
Napisany 30 października 2013 - 16:06
Mianowicie mam możliwość zakupienia wzmacniacza jak w temacie (używanego z ok 500PLN).
Moje pytanie jest takie czy miał już ktoś styczność z tym wzmacniaczem. I może coś o nim powiedzieć. Czy warto go kupować.
Docelowo chciałbym aby zasilał mi przód na głośnikach Hertz ESK 165.5 (których jeszcze nie posiadam) i skrzynke Helix Dark Blue.
Napisany 30 października 2013 - 20:27
zamiast kupować esk lepiej by było jak byś zakupił choćby DSK. Lub cokolwiek innego co jest odseparowanym zestawem.
Co do suba to szukaj jakiegoś głośnika do 10" (25cm) i mocy do 200W w RMS
Napisany 30 października 2013 - 21:29
Napisany 31 października 2013 - 09:38
a co do tych esk, to masz rację że to odseparowany, jakoś mnie się kojarzyły że to są dwudrożne

Napisany 31 października 2013 - 11:13
Napisany 31 października 2013 - 11:30

Tu piszą że dobre a gdzie indziej że do d....
Co do zasilania tuby to czytałem i jedni mówią monoblokiem inni że zwykłym w mostku. Tak że nie wiem.
Na pewno nie jest mi konieczne nie wiadomo jakie bum bo na żadne zloty zjazdy i w Ca się nie bawię to ma być generalnie dla mnie.
Generalnie z tego co czytałem to de Hertze są przyzwoite. Oczywiście wiem że są o wiele lepsze głośniki ale koszta też są inne. Ja na głośniki chciałbym przeznaczyć jak na razie max 500 pln plus wzmacniacz. A i tak mam nadzieję że nie będę musiał spać pod mostem jak się małżonka dowie

Oczywiście jak najważniejsza jest dla mnie jakość i czystość grania (szczegółowość detale itp). Oczywiście lubię też głośno posłuchać muzyki. A czego słucham - wszystkiego co dobrze brzmi.
W tej chwili z przodu mam jakieś dwudrożne głośniki Alpiny zakupione z autem nie jest źle ale rewelki też nie ma. Napędzam je Clarionem Fz409e. Oczywiście drzwi mam wygłuszone zgodnie z CA.
Napisany 31 października 2013 - 12:00

Napisany 31 października 2013 - 13:52
Czyli zasadniczo z tego co mówisz to nie ma sensu brać tego wzmacniacza. No chyba żeby w mostku zasilać przednie głośniki ?
Napisany 01 listopada 2013 - 02:33
a po kiego grzyba taki gruby przewód do zestawu przedniego ???? 2,5mm2 to jak byś chciał zasilić bóg wie co silnego. Moim zdaniem nie ma sensu ładowania kasy w 2,5mm2 w zupełności wystarczy 1,5mm2. Łatwiej taki przewód przeciągnąć przez drzwi jak grubszy. a polepszenia parametrów grubszym przewodem nie uzyskasz.Walnij tam przynajmniej 2x2,5mm2
skąd taka teoria ?? masz taki zabieg za sobą ??A 4 kanałowy i dwa kanały na przód a mostek na drugim nie zda po prostu rezultatu.
Napisany 01 listopada 2013 - 22:22
Napisany 04 listopada 2013 - 15:17
miałem podpięty przedni odseparowany zestaw PowerBass ES6v.2 grało naprawdę ładnie, czyste brzmienie i łatwy do opanowania.
generalnie byłem bardzo zadowolony ale długo się nie nacieszyłem bo sprzedałem auto w którym miałem to zamontowane.
krótko mówiąc Audison jest cenioną marką i wartą swojej ceny nawet jako używki.