Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

[OB & OBFL] NCDC 2015 - denerwujący komunikat sms(tel)

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
6 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   leisman

leisman
  • 102 postów
  • Województwo: śląskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.5 DTI 24V Y25DT

Napisany 19 października 2013 - 22:23

Witam. Od około 3 tygodni telefon w mojej omci (ncdc 2015) zaczął wariować! Na wyświetlaczu co jakiś czas (ok. co 5-10 min.) pojawia się komunikat informujący że jest zapełniona pamięć wiadomości i żeby co jakis czas wyczyścił wiadomości???
Jest to denerwujące, bo co chwilę to się pojawia- wygląda to tak jakby za każdym razem co ma przyjść sms, mówił mi że go nie odczytam bo skrzynka zapełniona???
Dodam że mam włożoną kartę "orange" i wcześniej wszystko było okej pomijając fakt że nie korzystałem z telefony jakieś 2 miesiące (nie ładowałem konta) ale mogłem odbierać połączenia i sms'y.

Proszę o pomoc- usunięte wszystkie wiadomości i resetowałem telefon- i nic. Nie próbowałem jeszcze odłączyć aku.

#2 OFFLINE   czeladnik

czeladnik

Drewniane samochody?

• 1 830 postów
  • Województwo: mazowieckie

Napisany 19 października 2013 - 23:51

Dodam że mam włożoną kartę "orange"

I w tym leży problem. Archaiczna Nokia w schowku nie bardzo radzi sobie z hiper zaawansowaną kartą prepaid pomarańczy. Przerabiałem ten problem, zmieniłem kartę na +:)

Obecność korozji w Omedze, zadaje kłam powszechnej opinii, iż Opel robi gówniane samochody. A one z żelaza są zrobione, to rdzewieją :p

#3 OFFLINE   leisman

leisman
  • 102 postów

Napisany 20 października 2013 - 14:45

ok ale to jedyne wyjscie? Tak jak wspominalem, od marca do lipca nie bylo najmniejszych problemow. Lipiec i sierpien nie byl uzywany (tzn. nieoplacony). W tym miesiacu doladowalem konto i zaczely sie problemy- poza przychodzacymi wiadomosciami typu "messages is full" nie mozna odebrac zadnego sms'a. Bez problemu mozna odbierac i wykonywac polaczenia. Byc moze problem tkwi gdzies w sieci (moze podczas nieuzywania tel. sms'y odkladaly sie w jakiejs bramce w sieci czy cos w tym stylu???) nie jestem expertem w tych sprawach. Moze ktos ma jakies logiczne wytlumaczenie- przeciez co chwile karty nie bede zmienial

#4 OFFLINE   czeladnik

czeladnik

Drewniane samochody?

• 1 830 postów

Napisany 20 października 2013 - 16:31

Moze ktos ma jakies logiczne wytlumaczenie

W instrukcji obsługi jest taki mniej więcej wpis:"Do telefonu nie można stosować bez abonamentowych kart SIM", co świadczy o archaiczności tego telefonu.

Byc moze problem tkwi gdzies w sieci

Pomarańcza:pupa:
Karty + używam chyba trzeci rok i zero problemów:tak:

Obecność korozji w Omedze, zadaje kłam powszechnej opinii, iż Opel robi gówniane samochody. A one z żelaza są zrobione, to rdzewieją :p

#5 OFFLINE   cinioo

cinioo

opel Irmscher line

• 1 207 postów
  • Województwo: nie mieszkam w Polsce
  • Silnik: 3.2 V6 X32SE

Napisany 20 października 2013 - 17:27

miałem podobnie z kartą orange (choć miałem tylko 3 miesiące), po zmianie operatora jest ok

jak macie z zasięgiem, często wam gubi?

moja omega w dziale "KLUBOWY GARAŻ"

#6 OFFLINE   czeladnik

czeladnik

Drewniane samochody?

• 1 830 postów

Napisany 20 października 2013 - 17:48

jak macie z zasięgiem, często wam gubi?

Zasadniczo + ma dobry sygnał, tylko pow. 180 km/h nie nadąża za samochodem :p
Pomarańcza prepaid pod nadajnikiem nie było zasięgu :mad:

#7 OFFLINE   leisman

leisman
  • 102 postów

Napisany 21 października 2013 - 07:04

To fakt- mi też często gubi zasięg w orange!!! Dzięki Panowie za pomoc, bo już myślałem, że to ja coś sknociłem.
Pozdrawiam.

ps. mam jeszcze problem z wgraniem navi z ori płyty, ale to już chyba w innym rozdziale trza opisać