[OB & OBFL] wybuchł żarnik
Napisany 30 września 2013 - 10:56

Napisany 30 września 2013 - 11:12
Co mogło spowodować że wybuchł mi żarnik Philipsa?. Wsiadam rano do auta,włączam światła i wali komunikatem po oczach.Wyłączyłem,włączyłem parę razy światła ale dalej nic.Po zdemontowaniu żarnika okazało się ze rozsadziło go na środku i w lampie pełno szkiełek.
A nie swiecil wczesniej na rozowo? Pewnie jakas wadliwa seria.
Wysyłane z mojego HTC Dream za pomocą Tapatalk 2
Napisany 30 września 2013 - 13:22
Napisany 30 września 2013 - 18:07
Napisany 30 września 2013 - 20:07
Miałem tak samo. Jakieś półtora do dwóch lat temu. Działał normalnie ale go rozwaliło.
Zamontowałem drugi i działa do tej pory więc raczej to nie wina przetwornicy tylko jakiejś wady żarnika.
Napisany 30 września 2013 - 20:35
Napisany 01 października 2013 - 17:50
Napisany 02 października 2013 - 20:23
Ja mam to samo rozsypał się w mak. Jak wyciągnąć resztki tego szkła? Można tą soczewkę wyciągnąć i wysypać to? Ja miałem osramy nie wiem jak długo jeździły ja mam auto 4 lata i nie zmieniałem. Wlozylem stary żarnik który świecił na różowo żeby sprawdzić czy będzie działać poświecił kilka dni na koniec nawet świecił na biało i padł jeszcze go nie rozkrecilem ale mam nadzieje ze będzie w całości. Mam kupione dwa nowe zarniki z Philipsa ale boje się je wkładać da się jakoś sprawdzić przetwornice czy cos?
ja tam wykreciłem lampe i wytrzepałem te szkiełka,bo innego rozwiazania nie widziałem:D
Napisany 02 października 2013 - 22:50
Napisany 03 października 2013 - 09:56
No i wymieniłem. Najpierw jeszcze na wszelki wypadek sprawdziłem obie lampy tym żarnikiem ktĂłry był dobry. Teraz znĂłw mam jasność przed autem hihi jeszcze by się przydało reflektor wypolerować ale rĂłżnica jest ogromna na nowym żarniku. Przy okazji jak było wszystko rozebrane to wymieniłem postojĂłwki i kierunki tak żebym nie musiał rozbierać za prędko bo jest trochę roboty.
Polerka za duzo nie da bo zarniki powinno wymieniac sie parami.
Wysyłane z mojego HTC Dream za pomocą Tapatalk 2
Napisany 03 października 2013 - 18:33
Napisany 09 października 2013 - 07:45
Napisany 09 października 2013 - 17:13
i znowu pojawia się problem z ta sama lampa.już parę razy z rana jak było wilgotno na dworze i zimno to żarnik odpalał za 2-3 razem
też tak miałem...kupiłem nowy komplet i z głowy...spróbuj zamienić palniki to wykluczysz co się sra...
Napisany 09 października 2013 - 17:54
i znowu pojawia się problem z ta sama lampa.już parę razy z rana jak było wilgotno na dworze i zimno to żarnik odpalał za 2-3 razem
po ile kupowałeś te żarniki??
Napisany 09 października 2013 - 19:08
Chyba nasze lampy wolą Osrama lub GE
Napisany 09 października 2013 - 19:28
U mnie ten problem zaczyna się przy temperaturze ok 0 C. Żarniki oryginały Philipsa. Reklamowałem, bo stare Osramy działają bez problemu i dostałem nowe, nawet trochę lepsze, bo nowszy model. Problem pozostał, ale już odpuściłem. sobie, bo miałem dosyć grzebania przy lampach. Poza tym problemem świecą ładnie. Uprzedzę pytania: kupowałem tu na forum, u sprawdzonego sprzedawcy, oczywiście zrachunkiem i gwarancją.
Chyba nasze lampy wolą Osrama lub GE
Coś musi w tym być...bo ja kupiłem Philips'y i tak właśnie miałem...wymieniłem na Osramy i gitarka...
Napisany 09 października 2013 - 20:08
130 zł szt
to dziwne...
a pytałem dlatego, że philipsów jest więcej podróbek niż oryginałów na rynku. Ciężej trafić oryginał niż zadbaną omegę

Napisany 09 października 2013 - 20:25
to dziwne...
a pytałem dlatego, że philipsów jest więcej podróbek niż oryginałów na rynku. Ciężej trafić oryginał niż zadbaną omegę
no to ja kupiłem jeszcze tańszy oryhinał