Witam
Wynalazłem takie oto coś "AutoScanner Opel V1.0.1.71 Advanced A274". Po włączeniu programu, wybraniu roku produkcji, modelu i silnika... wyskakuje błąd - nie ma połączenia z ECU auta. Op-Com normalnie śmiga. Czy potrzebne są jakieś sterowniki specjalnie dla Opelscanner? Czy ktoś wie o co chodzi?

AutoScanner Opel V1.0.1.71 nie łączy
Rozpoczęte przez
Burypudelek
, 22 wrz 2013, 13:41
8 odpowiedzi na ten temat
Napisany 22 września 2013 - 13:41
Napisany 22 września 2013 - 13:46
gdzie nabyles ten kabel jesli to od viakena to pobierz z jego strony. Jaki masz system na pc
Napisany 22 września 2013 - 14:18
Interfejs... kiedyś na allegro. A program opelscaner? coż...z chomika;)
Napisany 22 września 2013 - 15:13
program to maly problem wazne co to za kabel ? co pokazuje po podpieciu w menadzerze urzadzen jak podpisuje urzadzenie
Napisany 22 września 2013 - 18:45
Butypudelek@
Opelscanner potrzebuje dedykowane sterowniki do kabla/interfejsu.
Sam posiadam opelscanner i nie pójdzie na innym sofcie niż dostałem od sprzedawcy.
Opelscanner potrzebuje dedykowane sterowniki do kabla/interfejsu.
Sam posiadam opelscanner i nie pójdzie na innym sofcie niż dostałem od sprzedawcy.
Napisany 22 września 2013 - 18:56
co pokazuje po podpieciu w menadzerze urzadzen jak podpisuje urzadzenie
Podpisuje je tak jakie sterowniki zainstalowałem kiedyś czyli "op-com usb cośtam" (nie pamiętam dokładnie). Dziś podpiłem pod to sterowniki ze strony viakena i urządzenie nazywa się "opelscanner cośtam" i mimo to dalej nie działa... opelscanner porostu nie widzi tego urządzenia (w dolnym lewym rogu widnieje "not connected").
ps. tak wygląda tylko ma odklejoną tą naklejkę z logo opla http://forum.opel24....-1331071879.jpg
Napisany 22 września 2013 - 20:03
W tym wypadku chodzi o zgodność wersji oprogramowania,Np Mój kabel działa tylko z wersją A155.Jakiś czas temu nie miałem dostępu do osobistego laptopa,więc posiłkowałem się softem z chomika.Wersje były oke,lecz z końcówka np A665" niestety objawy takie wymienione u Ciebie.Masz kontakt ze sprzedającym ten kabel,jeżeli tak,poproś go o podesłanie wzorcowego softu.
Napisany 22 września 2013 - 20:05
Dzięki za odpowiedź! a posiadasz jeszcze te różne wersje o których wspominasz i byłbyś chętny się podzielić?