Wybór telefonu, doradźcie
Napisany 09 września 2013 - 09:46
Napisany 09 września 2013 - 09:52
Jeżeli chcesz większy ekran i większej wydajności to zainteresuj się i poczytaj o LG P880 4X HD. To jest odpowiednik SGSIII no może deko szybszy na benchmarkach a cenę ma świetną. O Nokiach się nie wypowiem bo przygodę z nimi zakończyłem na E72 i żadnej Lumii w łapach nie miałem, nie wiem jak to chodzi.
Napisany 09 września 2013 - 09:57
Napisany 09 września 2013 - 11:10
mam akurat 520-kę :tak:Ma może ktoś z was takową L520? Jak tak to proszę o szczerą opinię.
co prawda niedługo;)
no i jestem happy :hura:
ale jak mówią to telefon, tfu smartfon "dla mas" i jak masz możliwość to lepiej wyższy model :tak:
system jak na moje doświadczenia jest stabilniejszy od androida

zależy do czego ma Tobie służyć taki smart:D
Napisany 09 września 2013 - 11:49
To bierz S3... Miałem trochę "okazjonalnej styczności" z Lumiami (jak mrogal już napisał chodza płynniej od andka i tu chyba jest koniec zalet) i uważam ze andek pomimo swoich wad jest lepszym systemem. Z WP będziesz zadowolony jeżeli tela glownie używasz jako tela, bo jak juz będziesz chciał zgrac cos na kompa albo wyslac cos przez BT na tel innej marki to zaczna się schody. Z WP jest podobnie jak iOS - producent wie lepiej co bardziej się przydaje i z czego będziesz bardziej zadowolony.Mam Galaxy S II a chciałbym teraz kupić Nokię LUMIE 520
Napisany 09 września 2013 - 13:20
S3 za duży, a telefon to telefon, żeby dzwonił czasem sms'a napisać i tyle.To bierz S3...
No właśnie z WP już miałem Samsunga omnia wonder i nie barrdzo mi przypadł do gustu ten model.
Z s2 jestem bardzo zadowolony, tylko jedyny minus to to że bateria słaba. Co 24h muszę go ładować;/
Do LG nie jestem przekonany więc odpada. A coś z Sony polecicie?
Napisany 09 września 2013 - 13:22

Ja generalnie zatrzymałem się na etapie nokii E52 (więc nie chcę nic doradzać) i na razie dopóki nie wyzionie ducha to jej nie wymienię

Kuzyn ma Xperię S i sobie chwali.
Napisany 09 września 2013 - 13:26
A jedna ważna rzecz. Te LG lepiej leży w łapie od SGSII mimo ze większe i jest lepiej zbalansowane wagowo.
Napisany 09 września 2013 - 13:57
Ja natomiast czekam az jej sie skonczy umowa i biore SGSIII... Wtedy powinien byc juz troszke tanszy...
Gdyby Bóg lubił napęd na przód to ludzie chodziliby na rękach...
Kiedy znajdziemy się na zakręcie... REDUKCJA BUT I ODCIĘCIE!!
Napisany 09 września 2013 - 15:25
Jest jeszcze S3 mini (4 cale jak pamiętam) i tel tez bardzo fajny. A co do wytrzymalosci baterii to podstawa jest wybranie trybu "tylko gsm" (jak się niekorzysta z wideopolaczen i szybkiego neta przez siec) i wylaczenie synchronizacji.S3 za duży
Napisany 09 września 2013 - 16:43
Napisany 09 września 2013 - 17:02
TV LED od LG są git. Co do telefonów to przed S3 zastanawiałem sie nad LG L9. Teraz są L7 II generacji. Wielkość S2 i prametry zbliżone, warty zastanowienia.Też nie byłem do LG przekonany i dalej nie jestem jako marki ogólnie i nic nie kupię LG
Napisany 09 września 2013 - 17:49
A co do wytrzymalosci baterii to podstawa jest wybranie trybu "tylko gsm" (jak się niekorzysta z wideopolaczen i szybkiego neta przez siec) i wylaczenie synchronizacji.
Tylko po co wtedy smartfon? Żeby ładnie w torebce wyglądał?
Napisany 09 września 2013 - 18:23
Z sgs2 na lumie 520 to moim zdaniem zatrzymanie się, a nawet pokusiłbym sie o stwierdzenie że cofnięcie się. Według mnie zmieniając telefon (jeżeli interesują Cie smartfony) powinno się iść do przoduWitam. Mam do was prośbę. Mam Galaxy S II a chciałbym teraz kupić Nokię LUMIE 520. Który z tych telefonów jest lepszy? Wiadomo SGS II ma androida, LUMIA WP8. I to jest ciężki wybór dla mnie. W gry za dużo nie gram. Navi w telefonie to podstawa, dostęp ddo neta też. Aparat foto rzadko używany. Czy zmienilibyście SGS'a na Lumię? Ma może ktoś z was takową L520? Jak tak to proszę o szczerą opinię.

Hmmm powiem tak, zmiana z sgs2 na sgs3 słuszna, ale już sgs3 na sgs4 to ja bym chyba tego już chyba nie zrobił. Osobiście polecam sgs3 bo takowego użytkuję już od jakiegoś czasu i nie narzekam - mimo wielu negatywnych opinii na temat androida. Ale ile ludzie, tyle opinii. Mi osobiście odpowiada to, kwestia dobrego skonfigurowania pod siebie i telefonik śmiga aż miło. Co do baterii to przy średnim użytkowaniu wytrzymuje 2, maks 3 dni, więc nie jest źle mimo tak wielkiego ekranu.
Co do Lumii to ja polecam 720, a jak chcesz coś lepszego to nawet nad 920 bym się zastanowił

Napisany 09 września 2013 - 20:48
Co do niepochlebnych opinii o androidzie to biorą się one z tego że system ten jest strasznie zasobożerny no wiadomo z uwagi na otwarty kod. Zasobożerność ta dokuczać może w słabszych sprzętowo smartfonach ale nie we flagowych produktach, fest nafaszerowanych GHz i GB

Aby mieć 100% satysfakcji ze smartfona trzeba kupować produkt z najwyższej serii i tak po prawdzie nie ważne jakiego producenta.
Napisany 10 września 2013 - 13:32
SGSIII z 4 rdzeniowym procem i 2GB RAM
Jak galaxy S3 (tak jak S2) ma 1 GB RAMu ;p
Napisany 10 września 2013 - 13:48
Jak galaxy S3 (tak jak S2) ma 1 GB RAMu ;p
Tak, tak SGSIII ma 1GB a SGS4 ma 2GB...sorry
Napisany 10 września 2013 - 21:18
Żeby ładnie w torebce wyglądał?
Sorki ale pedziem nie jestem i z torebką nie chodzę

Co do Lumii to ja polecam 720, a jak chcesz coś lepszego to nawet nad 920 bym się zastanowił Ostatnio w playu była za 1 zł w formule 4.0, więc abo ok. 100/miech.
*
Już mam abo w plusie i właśnie wtedy wziąłem SGS's
Pany, serio jak LG to jedynie P880 4X HD żadne L, uwierzcie.
Bez obrazy ale już to pisałeś w każdym poście. NIGDY ALE TO NIGDY LG nie kupię. Miałem jednego i dla mnie to dno....( bez obrazy dla posiadaczy- każdy ma swoje gusta)
Do czasu SGS'a nie gustowałem w Samsungach bo też kilka miałem i nie były to jakieś super telefonu tylko buble( a to ekran padł, albo bateria trzymała 12h) a SGS mnie do Samsunga przekonał. Więc zakręcę się teraz za S III lub poczekam na S4 active

http://www.mgsm.pl/pl/katalog/samsung/galaxys4active/
Napisany 14 września 2013 - 09:03
Tak, tak SGSIII ma 1GB a SGS4 ma 2GB...sorry
Wszystko zalezy od tego o którym S3 piszecie, bo SGS3 LTE ma 2GB ramu.
Napisany 12 listopada 2013 - 20:53