Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

[OB & OBFL] 2.0 DTI błąd P1651

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
1 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   lukwel

lukwel
  • 658 postów
  • Województwo: lubelskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.5 TD X25DT

Napisany 19 maja 2013 - 00:49

Witam auto omega b 98r 2.0 dti problem następujący w czasie jazdy przy większych obrotach i prędkości i raczej na trasie na podjazdach znacznie mniej albo wcale w czasie jazdy auto nagle gaśnie na 2 sekundy po ujęciu lub dodaniu gazu zaczyna dalej normalnie jechać wyskakuje błąd P1651 coś tam z CAN ale szczerze to nie mam pojęcia co z tym zrobić ... dodam jeszcze że ostatnio przelutowywany był Chip ale po samym przelutowaniu nie było tego problemu pojawił się tak gdzeiś 3 tygodnie po operacji może być tak że chip czasem nie łączy i odcina zapłon ?? poza tym auto jeździ całkiem normalnie pali dobrze itp ... filtry i podstawowa obsługa zrobiona ....

#2 OFFLINE   lukwel

lukwel
  • 658 postów
  • Województwo: lubelskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.5 TD X25DT

Napisany 23 maja 2013 - 18:06

witam pomocy nie znalazłem u nikogo więc sam się wziąłem i przegrzebałem różne fora i problem rozwiązałem okazało się że nie łączyły styki w kostce co wchodzi do pompy paliwa po poprawieniu styków problem znikł !!