Antena
Rozpoczęte przez
krulik1
, 11 maj 2013, 17:37
8 odpowiedzi na ten temat
Napisany 11 maja 2013 - 17:37
Witam gdzie mogę dostać antenę auto jest z nawigacją nie wiem czy ma to znaczenie
Napisany 11 maja 2013 - 17:52
W sklepie, na szrocie, we Wro w porcie, na Sułowskiej ... 
Antena GPS jest w dupce którą masz w dachu

Antena GPS jest w dupce którą masz w dachu
"Jestem lordem, jeżdżę Fordem :)"
Napisany 11 maja 2013 - 18:24
Jest też w ASO za około 800 zł
Za sam bat

"Jestem lordem, jeżdżę Fordem :)"
Napisany 12 maja 2013 - 09:58
Kolego a po co Ci antena? Używasz w aucie telefonu? Bo od niego ona jest
GPS jest w tej płaskiej części a w Polsce i tak się nie przydaje. Ja dziurę wykorzystałem na bat od cb

Napisany 12 maja 2013 - 15:12
Kolbego a po co Ci antena? Używasz w aucie telefonu? Bo od niego ona jest
GPS jest w tej płaskiej części a w Polsce i tak się nie przydaje. Ja dziurę wykorzystałem na bat od cb
Stacje radiowe szumią
Napisany 12 maja 2013 - 16:42
Kolego, ale ta antena jest do telefonu, nie od radia. Jak Ci stacje szumią to sprawdź czy wzmacniacz od anteny radiowej działa. Ja rozbierałem tę antenę i sprawdzalem gdzie te kabelki idą. W progu pasażera pod komputerem jest wtyczka. Jeden kabel idzie od GPS a drugi sie tam kończy i z wtyczki nie idzie juz nic wiecej. Moja OMA ma navi, ale nie mam telefonu mimo ze ncdc2013 ma to w opcji. Porównywalem z omega co ma telefon i z tej wtyczki leci kabel do telefonu 
Chyba ze poprzedni właściciel cos grzebał i podpiął radio pod tę antenę

Chyba ze poprzedni właściciel cos grzebał i podpiął radio pod tę antenę
Napisany 12 maja 2013 - 19:21
Stacje radiowe szumią
U mnie też szumiało radio i co?..... Zdemontowałem całą antenkę (chodzi o tą płetwę na dachu) - dostać się można pod tapicerką od wewnątrz. Po dokładnych oględzinach okazało się że z powodu chybotania się bata na dachu zostało rozerwane połączenie pomiędzy małym kondensatorkiem ceramicznym i ceweczką wewnątrz tej płetwy. Po zlutowaniu tegoż wszystkiego tak jak ma być, dołożyłem bacik kupiony w realu za 7 zł i cieszę się wspaniałym odbiorem radia nawet na największym zadu..u gdzie nie dociera żaden sygnał, za wyjątkiem tego z Torunia. Pozdrawiam i życzę łatwej naprawy i dobrego odbioru.
Napisany 12 maja 2013 - 22:04
A masz Kolego ku8a sedesa czy kombika? W sedesach bez nawigacji w ogóle takich antenek nie ma na dachu