witam.
jak mam sprawdzić czy mam katalizator a nie samą puszkę pustą w środku?
gdzies wyczytalem/ktos mi powiedział, ze jak jest rozgrzany tłumik to puszka od katalizatora ma bardziej gorąca czy chłodniejsza od całego tłumika nie pamiętam dokładnie.?
pytam sie bo chce wywalić katalizator i go upchać. tylko zeby sie nie okazalo ze ja za wstawienie rurki dam 30-40zł a katalizator będzie pusty i dostane za niego 1,60zł na złomie:)?

[OB & OBFL] Jak Sprawdzic czy mam cos w katalizatorze bądź czy jest Pusty?
Rozpoczęte przez
bombastic112
, 04 kwi 2013, 23:46
5 odpowiedzi na ten temat
Napisany 04 kwietnia 2013 - 23:46
Napisany 05 kwietnia 2013 - 06:51
ściągnik go i bedziesz widziec, nieraz nie da sie bo rura długa to endoskopem podglądniesz:p, zawsze mozesz pojechac zrobić test na analizatorze spalin,
Napisany 05 kwietnia 2013 - 07:17
Pelny katalizator wydaje taki tepy dzwiek jak w nigo zapukasz reka, pusty wiadomo jak metalowa puszka dzwieczny. Ewentualnie jak pisal kolega wyzej analizator.
Napisany 07 kwietnia 2013 - 23:07
Rozepnij wydech i spróbuj przepchać jakiś w miarę giętki drut przez kata. Jak przejdzie to nie masz już kata.
Napisany 09 kwietnia 2013 - 22:43
Rozepnij wydech i spróbuj przepchać jakiś w miarę giętki drut przez kata. Jak przejdzie to nie masz już kata.
Podaj przykładową średnicę druta ma być on jakiej grubości? czy możne to nie ma znaczenia?
Napisany 10 kwietnia 2013 - 08:36
nie ma większego znaczenia, aby wszedł w wydech i się nie zaginał przy wpychaniu za bardzo
gta77