Mam pytanie jak dużo zabawy jest z wstawieniem reperaturki takiej kupnej z allegro.
Mam spawarke elektrodowa czy ona da radę ?
Jak to potem wygląda ? Może ktoś widział jakiś fajny ciekawy tutek ?
z góry dzięki i pozdro
Napisany 17 marca 2013 - 18:53
Napisany 17 marca 2013 - 19:09
Napisany 17 marca 2013 - 21:57
To fakt. Elektroda to nie na blachy samochodowe.Elektrodą powypalasz, trzeba mieć miga.
Oj nie tak do końca. Punktowo owszem na przyłapanie. Jednak dwa niejsca to trochęza mało.punktowo w dwóch miejscach. Zdejmujesz magnes i lecisz jednolitym spawem po całości ciecia.
Napisany 18 marca 2013 - 08:11
Napisany 18 marca 2013 - 09:41
lub TIG ewentualnie maszynkę do lutospawania, z czego ostatni proces jest najlepszy bo spoina zawiera Cu i sama z siebie nie będzie gniła a poza tym sam proces o wiele mniej nagrzewa blachy, ale takie maszynki raczej pro warsztaty blacharskie, i najlepiej zrób tak jak kolega Intruz napisał wszystko przygotuj a do pospawania śmignij do warsztatu.Mig
Napisany 18 marca 2013 - 19:09
Napisany 18 marca 2013 - 19:21
Napisany 18 marca 2013 - 20:12
Święta prawda kolego. Mnie ojciec spawacz uczył pierwszy raz jak miałem 15 lat. Jeszcze na starej elektrodowej samoróbce. Potem przsyszła pora na porządną elektrodę no i w końcu na MIG-a, TIG-a. A i tak jeszcze trochę mi brakuje wiedzy i praktyki w tym temacie.Prawda jest taka, że można wszystko ładnie wypisać co i jak zrobić, w jakiej kolejności. Papier wszystko przyjmie. Tylko że nawet najlepsza instrukcja nie zastąpi praktyki
Napisany 19 marca 2013 - 00:25